Ha minden igaz, ami most kiszivárgott, akkor az Apple nagyon jelentős változtatásokra készül – legalábbis a telefondizájnt illeti.

Gábor János

2024.05.19. – Az iPhone 17 várhatóan a valaha kiadott legvékonyabb iPhone lesz – írja bennfentes (de eddig meg nem erősített) információkra hivatkozva a The Information. A riport szerint az Apple következő generációs készüléke a Plus modell helyére érkezik, és a vállalat ezzel óriási dizájnváltást hajt végre. A hír, hogy egy minden eddiginél vékonyabb eszközt dob piacra az Apple, azután igazán különleges, hogy a nemrég megjelent iPad Pro már szinte lehetetlenül sovány, mindössze 5,3 mm-es.

Illusztráció: Freepik

Ezekkel a paraméterekkel jöhet a gebe iPhone

Az új jelentés az Apple legújabb iPad Projának nemrég történt megjelenését követi, amely a vállalat szerint az eddigi legvékonyabb készülék. Nevezetesen, az új, 13 hüvelykes iPad Pro mindössze 5,1 mm széles. Meddig lehet még csökkenteni? Állítólag a tervezők is erre keresik választ azzal, hogy mindenféle anyaggal kísérleteznek.

A minden eddiginél vékonyabb iPhone a tervek szerint 2025-ben váltja le a Plus modellt,

bár fontos megjegyezni: a kiszivárgott hírek szerint még maga az Apple sem rögzítette a dizájnt. Ami ezen a ponton még valószínűnek tűnik – a jelentős fogyókúra mellett -, az az, hogy a készüléksorozat 6,12-6,69 hüvelykes kijelzőt, továbbfejlesztett előlapi kamerát és egy kisebb, pillér alakú kivágást kap, míg a hátlapi kameralencsék nem a sarokba, hanem közepére fognak kerülni. Ez utóbbi szintén nagyon nagy újítás lenne a hagyományos dizájnokhoz képest. A The Information úgy tudja, az eddigi legvékonyabb iPhone drágább is lehet a szokásos árnál: az iPhone Pro Max legalacsonyabb, amerikai ára 1200 dollár körül alakulhat.

Ezt is olvasd el:

9 bitangjó felnőtt rajzfilmsorozat, amit a streaming adhat

×