Kissé sokkolta a játékrajongókat, hogy egy hírcsatorna tévedésből egy Battlefield 4 képet használt fel az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán.

2024.05.14. – Nem ez az első, és valószínűleg nem is az utolsó eset, amikor egy videojáték olyan valósághűre sikerül, hogy egyesek el is hiszik, hogy valós képet vagy videót látnak. A Red Dead Redemption 2 tájai például olyan jól sikerültek, hogy több esetben is bekerültek a hírekbe, mintha valós helyszíneket mutatnának be. Nemrég a DICE rajongói gyorsan észrevették az egyik hírcsatorna tévedését, amikor egy Battlefield 4 képet használtak fel az Izrael és Palesztina között zajló konfliktusról szóló hírben.

Battlefield 4

A Battlefield 4 volt az első Battlefield cím, ami az újgenerációs konzolokon, így az Xbox One-on és a PlayStation 4-en is megjelent, ezzel a franchise a videojátékok következő korszakába lépett. A Battlefield 4 2013-ban jelent meg, a hihetetlenül népszerű Battlefield 3 után, ami még 2011-ben indult. A játék a kora ellenére továbbra is népszerű, a mai napig pörögnek BF4 videók a neten. Most egy hírcsatorna, vagy szándékos vagy tévedésből olyan BF4 képet használt fel, amit egyenesen a játékból fotóztak ki. A hírben ezzel illusztrálták a jelenleg zajló háborús konfliktust.

A Redditen megosztott képen egy híradós látható, amint a Palesztina és Izrael közötti folyamatos harcról szóló hírt ismerteti, mögötte pedig egy olyan fotót tettek be, ami feltehetően egy izraeli katonát hivatott ábrázolni. A fotóról azonban hamar bebizonyosodott, hogy egyenesen a Battlefield 4 online-ból lett kivágva, rajta pedig nem egy izraeli katona, hanem egy orosz szanitéc látható. Bár nem erősítették meg, sokan mondják, hogy a hírt a Record TV, egy brazil hírcsatorna mutatta be.

BF4 medic?
byu/g_battiston inBattlefield

Persze nem ez az egyetlen eset, amikor hírekben videojátékokkal ábrázoltak valós eseményeket. Korábban összeállítottuk a 7 legismertebb esetet, amik között még magyar tévéadás is szerepel. A legtöbb esetben háborús hírekhez használnak fel játékjeleneteket, mert valószínűleg ez még mindig biztonságosabb, mint valós eseményeknél forgatni. A gond csak az, hogy a nézőkkel azt hitetik el, hogy valós képeket látnak, pedig az egész csak egy játék.

Borítókép: GameRant

Ezt láttad?

9 bitangjó felnőtt rajzfilmsorozat, amit a streaming adhat

 

×