Friss hírek szerint a Capcom már dolgozik az első Resident Evil játék remake változatán, a játéksorozat 30. évfordulója alkalmából.

2024.05.14. – Most hogy belegondolok, a Resident Evil volt az egyik játék, ami miatt egyáltalán rákattantam a videojátékokra, és a mai napig imádon a franchise címeit. Valószínűleg sokan vannak ezzel így, és talán mind érezzük, hogy az első játék milyen sok élményt adott. A játék persze az idők során kapott egy HD kiadást, amivel felújított formában játszhattuk végig, szebb grafikával. Ám ez valójában nem az a remake-széria, amit a Capcom a Resident Evil 2-vel elindított. Jó hír, hogy talán a franchise közelgő, 30. évfordulója alkalmából elhozza az első részt is teljesen átdolgozva.

Resident Evil 1 Ramake?

Az első Resident Evilből amúgy már egyszer készült egy remake, még 2002-ben, a Nintendo GameCube exkluzív változataként. Aztán a HD változat azóta több különböző platformra megjelent, szóval tulajdonképp egész elfogadható formában lehet játszani. Ez azonban még a klasszikus fix-kamerás nézetet követi. Egy jól ismert bennfentes most azt állítja, hogy az első Resident Evil játék remake-je már készülőben van, amivel a franchise fontos mérföldkövét ünnepli majd a Capcom. A Resident Evil 4 Remake sikere talán pont arra késztette a kiadót, hogy belássa: érdemes csinálni ezeket a remake-eket.

Daniel Richtman (ismertebb nevén DanielRPK) bennfentes bejegyzése szerint a Resident Evil 1 ugyanolyan remake-et kap, mint a második, harmadik és negyedik. A Capcom korábban már jelezte a rajongóknak, hogy készül egy „különleges bejelentéssel” a franchise 30. évfordulójára, ami 2026-ra várható. Mivel az első játék 1996-ban jelent meg, valószínűleg a RE1 Remake lesz az. Miközben ezt a szivárgást több bennfentes is megerősítette, sajnos bejelentés és trailer csak valamikor jövőre érkezhet. Hiszen pont az a poén, hogy a játékot tényleg csak 2026-ban adják ki.

Nem mindenki örül neki

Egyébként úgy tűnik, hogy nem minden RE rajongó örül a hírnek. Sokan aggódnak amiatt, hogy a Capcom olyan játékra koncentrál, amiből nem kéne remake-et készíteni. Sok rajongó ugyanis nagyon szeretném már látni a Resident Evil: Code Veronica remake változatát. Többek között én is, a kedvenc részem. Persze egyelőre a Capcom semmit nem árult el sem a RE1 Rameke, sem a RE9 kapcsán, szóval ezeket a híreket egyelőre kezeljük csak érdekességként.

Ezt láttad már?

9 bitangjó felnőtt rajzfilmsorozat, amit a streaming adhat

×