Az OD nagyon különleges élménynek ígérkezik: nagyon úgy fest, hogy játékon kívüli felületeken is nyomoznunk kell, ha túl akarjuk élni a történetet.

Gábor János

2024.05.13. – Elképesztő élménynek ígérkezik Hideo Kojima új, OD címmel készülő horrorjátéka – már amennyiben igazak a most kiszivárgott részletek – amire elég jó esély van, hiszen a sokszor bizonyított DuskGolem által közzétett leakről van szó. A szivárogtató közölte: a készülőfélben lévő játék egyik tesztelőjétől tudja, amit tud, és a hallottak alapján az OD tényleg példátlan lesz, legalábbis abban az értelemben, hogy

eléggé szerteágazó módszerekkel kell majd megoldani a játékmenet kihívásait.

DuskGolem Discordon közzétett információit KekanKok osztotta meg a Redditen: ezek alapján egy kísérleti élmény képe dereng fel, amiben a játékosok multimédia felületeket kell, hogy használjanak, ha igazi áttöréseket akarnak elérni. Hideo Kojima játékában kétféle: passzív és aktív játékmenet várható. Az elsőben figyelni és irányítani kell a karaktereket, miközben más forrásokból, például weboldalakról vagy interaktív üzenetküldő rendszerekből szerzett információkat használsz a környezet és a karakterek manipulálására. Az ilyen szakaszok bővelkedni fognak hosszabb videóbejátszásokban.

Az aktívabb játékmenetben különböző létesítmények kameráit is igénybe kell venni, de váltogatni tudsz majd harmadik és első személyű nézet között is, annak érdekében, hogy fejleszd a keraktereid képességeit (akik között szintén váltogathatsz) vagy utasítsd őket. Az első személyű elemek hagyományosabb, horrorjátékoktól megszokott élményt ígérnek, ugyanakkor tele lesz misztériummal és rejtvényekkel – mindez kevesebb cinematic mellett.

Kojima szabadjára engedi a fantáziáját

A ComicBook szerint ez az egész úgy hangzik, hogy a gamerek normál túlélő horror IP-kkel nagyjából azonos módon haladhatnak majd Kojima játékában, ám lesz jópár formabontó megoldás és több játszható karakter. Ez mindenképpen izgalmas hír, hiszen igazolja a Kojima felé támasztott elvárások teljesülését, vagyis azt, hogy a játékfejlesztő ezúttal is szabadjára engedi az újító kísérletezést.

Fontos leszögezni: addig, amíg nem erősíti meg a Kojima Productions, ez az egész nem több pletykánál. Az OD egyelőre nem rendelkezik hivatalos megjelenési dátummal, és a legtöbb, amit tudni lehet róla az az, hogy várhatóan Xbox-exkluzív lesz, Unreal Engine 5-ben készül, világsztárok – pl. Sophia Lillis (Az) és Udo Kier (A nimfomániás) – közreműködésével.

Ezt is olvasd el:

9 bitangjó felnőtt rajzfilmsorozat, amit a streaming adhat

×