A Frontier Developments bejelentette, folytatják a nagysikerű dinópark szimulátor sorozatukat, hamarosan jön a Jurassic World Evolution 3, feltehetően a mozifilmmel karöltve.

2024.05.10. – A Maxis műfajt teremtett 1989-ben, amikor piacra dobták a SimCity-t. A városi életet modellező játék instant siker lett, több folytatás, illetve spinoff is született. Így fejlődött ki az emberi életet szimuláló Sims-sorozat is, ahogy más ihletésű szimulációk. Mára már akkorára duzzadt a kategória, hogy szinte már mindent szimulálhatunk játék formájában. Az egyik nagy „kedvencem” a Power Wash Simulator, ami lényegében egy magasnyomású vízszóróval történő takarítást modellez. Ennél persze vannak „ésszerűbb” szimulációk, mint például a Microsoft Flight Simulator. A repülőgép pilóták életét bemutató játék félelmetesen részletes, épp ezért nem feltétlenül csak szórakoztatásra használják. De ott van félúton a Farming Simulator, ami évente új epizóddal jelenik meg és még esport is épült köré. Vagy a SimCity-hez hasonló, ámde a valóságtól jócskán elrugaszkodó Jurassic World Evolution széria, amiben saját dinóparkot létesíthetünk és menedzselhetünk kedvünkre.

Visszatérnek a dinók

Utóbbinak egyébként akkora a sikere, hogy a napokban bejelentették a sorozat harmadik részét. A Jurassic World Evolution 3-at a Frontier Developments-nek és a Universal Products and Experiences-nek köszönhetjük majd. Az már más kérdés, hogy mennyire van létjogosultsága a harmadik felvonásnak. Mindkét epizód 90% fölött áll a steames visszajelzéseket tekintve, szóval szó sincs arról, hogy rossz játékok lennének, csupán csak az a kérdés, hogy ezek az újabb verziók mennyivel tudnak többet, mint elődjeik. Véleményem szerint az ilyen tycoon-szerű címek jóval jobban teljesítenének, ha live service-ként lennének nyilvántartva, mint például a League of Legends. Egy adott kliens, ami állandóan frissül és bővül. Így megmaradna mindenkinek a saját világa, s azt tudná időről időre egyre nagyobbá és nagyobbá dagasztani.

jurassic

Ilyesmi is megtörténhet bárkivel…

Ebben az esetben egyébként érthető ez a modell, hiszen jövő év júliusában érkezik a mozikba a legújabb Jurassic World mozi, aminek a hátszelén biztosan kiválóan fog teljesíteni az Evolution 3. Ha nem változtat a Frontier drasztikusan a játékmeneten, az előző kettő példáját nézve garantált lesz a siker. Megjelenési dátumot még nem kaptunk, de ha tippelnünk kellene, a film miatt 2025 nyara körül várható a parképítős móka legújabb felvonása.

Ezt olvastad már?

Per lehet a Netflix zaklatós thrilleréből: berágott a nő, akiről készült

×