Bajban lehet a Ghost of Tsushima hamarosan megjelenő PC-s portja, ugyanis a játékot elvileg több régióban is levették a digitális boltok polcairól.

2024.05.10. – Megmondom őszintén, picit értetlenül állok egy nemrég talált Reddit bejegyzés előtt, sőt még azt is megkockáztatom, hogy szándékos félrevezetés és kamu. Ugyanakkor a GameRant is arról számolt be, hogy elvileg több országban is visszavontak PC-s Ghost of Tsushima előrendelést amiatt, hogy a régióban nem érhető el a PlayStation Network. Ha ez igaz, akkor valószínűleg alakul az újabb botrány a Sony és a PC-s játékok körül, ami nemrég a Helldivers 2 kapcsán robbant ki.

Kontextus

Nemrég a Sony bejelentette, hogy azok, akik PC-n játszanak Helldivers 2-t, hamarosan csatlakozniuk kell a PlayStation Network közösséghez, PSN fiók hiányában ugyanis nem tudnak majd játszani. Ennek eredménye az lett, hogy a Valve 177 országban levette a játékot a Steamről, mivel ezen régiókban nem érhető el a PSN. A felháborodás után a Sony meggondolta magát, és nem tette kötelezővé a PSN fiókot. Bár az is igaz, hogy az említett 177 ország még nem kapta vissza a játékot.

Rögtön elindult az emberekben az aggodalom, hogy akkor mi lesz a május 16-án PC-re is megjelenő Ghost of Tsushima sorsa? Kell PSN a PC-seknek vagy nem?! Már akkor, a játékot fejlesztő Sucker Punch kijelentette, hogy a PC-s verzióhoz nem kell PSN fiók az alapjáték, vagyis a single mód esetében. A multiplayer mód, a Legends használatához azonban igen. Ezzel mindenki megnyugodhatott volna, de látszólag gond azért van.

Több régióban lekerült?!

Úgy tűnik, a Ghost of Tsushima számos régióban már lekerült a digitális boltok polcairól. Egy Redditen valaki megosztotta a Green Man Gaming online bolttól kapott e-mailjét, amiben közölték vele, hogy a Ghost of Tsushimát eltávolították a régiójában. Az e-mail a PSN fiókigényt emeli ki okként, és azt, hogy a felhasználó régiójában „korlátozva van a PSN-fiók létrehozása„. Szóval előfordulhat, hogy sok PSN nélküli országban nem lesz elérhető a GoT PC-s verziója. A dolog azért furcsa, mert a Sucker Punch szerint a single módhoz nem kell a PSN fiók. Szóval lehet, hogy csak félreértésről van szó. Ha nem, az elég nagy gond.

So I guess Sony is going after other games as well
byu/freakshow9009 inLinusTechTips

Az e-mail azt is megerősíti, hogy „minden vásárló„, aki a PSN által nem támogatott régiókban lakik, visszakapja az előrendelt játék árát. Lehetséges, hogy a Sony úgy döntött, hogy eleve nem teszi elérhetővé a játékot ezekben a régiókban, mivel PSN fiók nélkül a Legends mód amúgy sem érhető el. Szóval akkor a kampánnyal se játsszon senki?

177 régió kizárása nyilván erősen befolyásolja a Ghost of Tsushima eladásait PC-n. Ráadásul a Sony erősen kiverné a biztosítékot a gamer közösségben világszerte ezzel. Szóval én érzek némi ellentmondást ebben, bízom benne, hogy hamarosan kiderül, hogy ez egy tévedés. Erősen kétlem, hogy a Sony újra elkövetné ugyanazt a hibát, ami miatt nemrég visszavonulót kellett fújnia. Reméljük, hogy a Ghost of Tsushima PC-s portja nem jár így. Magyarországot ez szerencsére nem érinti. A GoT május 16-án jelenik meg PC-re.

Ezt láttad?

Tetszett a Vikingek? Íme 7 vadállat sorozat, ami ugyanolyan jó

×