Bár a Helldivers 2 botrány már megoldódott, 177 országban továbbra is elérhetetlen a játék, és azt sem tudni, visszatérthet-e.

2024.05.09. – Bár már kiderült, hogy a Helldivers 2 PC-s verziójához végülis nem fog kelleni PlayStation Network fiók, nem nyugodott meg mindenki. Korábban ugyanis azokban az országokban, ahol nincs PSN szolgáltatás a Valve letiltotta a Steamről a játékot, mondván PSN-fiók hiányában úgysem fog vele játszani senki. Közben persze a hatalmas negatív visszahang miatt a Sony meggondolta magát és kijelentették: oké, nem kell PSN a PC-s játékhoz. 177 országban azonban továbbra is elérhetetlen a cím.

A tiltás megmaradt

Sajnos azonban a helyzet az, hogy az említett 177 országban továbbra sem került vissza a Steamre a játék, amit a múlt héten töröltek onnan. A Helldivers 2 stúdiójának vezetője még mindig azon dolgozik, hogy a lövöldözős játék visszakerüljön az online boltba azokban az országokban, ahol most offos. Mindez annak ellenére, hogy a PSN fiók már nem szükséges a játékhoz.

Az Arrowhead vezérigazgatója, Johan Pilestedt a játék hivatalos Discordján azt írta, hogy jelenleg nincs hír arról, hogy az említett országokba mikor térhet vissza a játék. Folyamatosan beszél a partnerekkel (PlayStation és a Valve), hogy visszavonják a tiltást.

„Nem nyugszom, amíg a játék mindenhol elérhető nem lesz” – mondta.

Szóval a kötelező PSN-fiók körül kialakult helyzet még mindig következményekkel jár az Arrowhead számára. A stúdió social munkatársát a hét elején kirúgták, mert arra kérte a játékosokat, hogy negatív értékeléssel bombázzák a Helldivers 2-t. Most petíció indult, hogy vegyék vissza. Egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy ebben a 177 országban mikor térhet vissza a Helldivers 2. Annyi talán jó hír, hogy a pénzét mindenki visszakapta. Csak játszani nem tudnak.

Ezt láttad már?

Amitől tényleg megfagy a véred – A 10 legparább horrorjáték pillanat

×