A Call of Duty védelme, a RICOCHET folyamatosan fejlődik. Nem csak a klasszikus csalásokat szűri egy ideje, hanem a boostingot is.

2024.05.05. – Az online játékok és a különféle csalók, csalások szinte kéz a kézben járnak egymással. Ez alól egyik népszerű cím sem kivétel, ide sorolhatjuk a Fortnite-ot, a Call of Duty: Warzone-t vagy épp a Counter-Strike szériát is. A csalások jellegét azonban több szinten is meg lehet különböztetni. Elsőre mindenkinek azok a felhasználók ugranak be, akik pörögve szedik áldozataikat a szervereken, miközben még a falon is átlátnak. Nos, ezekből sincs hiány manapság és valóban ezt hívhatjuk a legklasszikusabb csalásnak, ám jóval kifinomultabb módszereket is alkalmaznak a felhasználók.

Előfordulhat, hogy nem a Call of Duty meccsek ölésszámain akarnak alakítani a játékosok, hanem más téren akarnak előnyt szerezni. Ide sorolhatjuk az automatizált XP farmolást, mellyel Warzone esetében például a Battle Pass fejleszthető vagy új fegyvereket oldhatnak fel a játékosok. Aztán ott van még a „Boosting” is. Ez az esetek nagy részében fizetős szolgáltatás, melynek segítségével a gyengébb Call of Duty játékosokat magasabb rangra repítik mások. Ez önmagában is büntetendő, de néha még klasszikus értelemben vett csalást is bevetnek a szolgáltatók a garantált eredmény érdekében.

A Call of Duty fejlesztői továbbra sem tűrik a boostingot

Legyen szó csalással vagy anélkül végzet boostingról, a RICOCHET egyre jobban kiszűri ezeket. Már április utolsó napjaiban is utaltak erre in-game jelek, ám május első hétvégén meg is erősítették ezt a Warzone és Modern Warfare III fejlesztői. A védelem mostantól még aktívabban figyeli az ilyen ténykedéseket, ha kell, akkor akár végleges kitiltásban részesíti azokat, akik ilyesmivel próbálkoznak a Call of Duty rangsorolt meccsein. Igen, akkor is, ha klasszikus értelemben vett csalás nem történt a meccsen. Érdemes tehát elkerülni az ilyen jellegű szolgáltatásokat, de még azt is, ha ismerőseink csak jófejségből tennék ezt meg, hiszen könnyen ban lehet a vége. 

Ezt olvastad már?

Egy AI szerint így nézne ki a Star Wars és a Harry Potter rajzfilmként

 

×