A Hellblade II minimum gépigényével nem lesznek gondok, de a leglehengerlőbb élményhez bizony egy vadállat PC fog kelleni.


Bódi Dániel

2024.05.03. – Aki meglepődik azon, hogy a Microsoft saját fejlesztései közül a valaha volt leglátványosabb játék, a Senua’s Saga: Hellblade II PC-s gépigénye egy szörnyeteget követel, az vagy egy 2024-es AAA-gépigényt, vagy a játékot nem látta. De igazából mindegy is: a Hellblade II-höz bizony egy vadállat PC-re lesz szükség, legalábbis akkor, ha mindent csutkára húzva szeretnénk élvezni.

Ha viszont megelégszünk a közepessel, akkor viszonylag vállalhatóak az elvárások, bár barátinak csak a legalacsonyabb szintet mondanám, ami béri egy GTX 1070-nel (és annak az erejével megegyező más kártyával) – ami jó hír, mert a PC-s játékosok nem elhanyagolható hányada ilyesmi kártyáról próbál játszani. A következő szint, vagyis a közepes már nem megy az RTX 2070 / AMD RX 5700 XT alá, míg az ajánlott a RTX 3080-nál és az RX 6800-nál kezdődik.

 

A memóriakövetelmény tekintetében a AAA-ban már szokásosnak nevezhető 16 gigát lőtték be, biztos, ami biztos, a VRAM-ok pedig szintenként emelkednek 6-tól egészen 12 gigáig. Ez utóbbi csak a legmagasabb beállításokhoz kell, de ott már jó, ha egy RTX 4080, vagy egy RX 7900 XTX duruzsol a gépházban, ezek nélkül inkább meg se próbáld, mert lehet azt a villanást látod utoljára.

Jó hír ugyanakkor, hogy az előzetes infók ellenére nem lesz kötelező a Windows 11, természetesen a 10-en is simán elindul, feltéve, ha SSD-re telepítetted a 70 gigáját.

A Ninja Theory hozzáteszi, hogy a DLSS 3, az FSR 3 és az XESS 1.3-mal még több FPS-t és nagyobb felbontást sajtolhatunk ki a játékból – szóval, ha van rá lehetőséged, akkor érdemes lesz használnod valamelyiket. Sok idő viszont már nincs a gépfejlesztésre, a Senua’s Saga: Hellblade II ugyanis május 21-én jelenik meg, PC mellett kizárólag Xbox Series konzolokra, méghozzá első napos Game Pass-címként.

Nálad elfut majd?

Ezt is olvasd el:

A GTA III-ban ezért nem lehetett sokáig repülni a Dodóval

×