Csak a Falloutot nem veri a világranglistán a Netflix legújabb, váratlanul nagy sikert arató minisorozata. Ilyet még garantáltan nem láttál.

Gábor János

2024.04.28. – Bár a Netflix legújabb sikersorozata a 2. helyen landolt a világ jelenlegi (április 19-25.) legnézettebb sorozatai között (a Fallout vezet, 1,2 milliárd perccel), valójában több nézője volt, mint az Amazon posztapokaliptikus videojáték-adaptációjának – állapítja meg a Luminate Streaming Ratings statisztikái alapján a Vareity. Ennek oka az, hogy a 238 perces játékidejével a brit minisorozatot csak fele annyi ideig tart végignézni, mint a Falloutot, így

a 647,5 millió perc megtekintés 2,7 millió nézőt feltételez, ami 200 ezerrel több, mint amennyit a kétszer annyi ideig bámult Fallout ért el.

Ezzel megütötte a Netflix a jackpotot

Az angol gyártású Baby Reindeer vagyis Szarvasbébi a Netflix váratlan sikere, hiszen nem látványos, nem nagy költségvetésű, mégis nagyobb figyelmet kap, mint sok más, sokkal nagyobb erőfeszítések és költségek árán előállított streaming tartalom. Ez egyrészt a magas minőségű történetnek, másrészt a zseniális színészeknek köszönhető, szóval háromszoros bravó a Netflixnek, hogy az igazi színművészeti teljesítmények ilyen terepet kapnak és elérhetik a nekik kijáró sikert!

A Szarvasbébi (IMDb: 8.1, Rotten Tomatoes: 97% / 84%) szokatlan sztori: úgy zaklatásos történet, hogy az nem a klasszikus „férfi üldözi őrületbe a nőt” felállással sokkol, hanem éppen fordítva. A nő egy teljesen hétköznapi helyzetben szemeli ki magának a férfit, aki pultos egy kocsmában, és teljesen természetes figyelmet szentel a vendégének (a csapos nem csak italt tölt, hanem pszichológus is, ugyebár). Ezt a helyzetet érti félre a magányos nő, aki csúnyán rászáll a jószándékú fickóra. A többit nézd meg!

Ezt se hagyd ki:

7 brutális bosszúfilm, amit muszáj látnod, ha eddig kimaradt az életedből

×