Ha téged is zavarnak az alázós Fortnite emote-ok, akkor mostantól bármikor letilthatod őket.


Bódi Dániel

2023.04.23. – Az online multiplayer játékok szerves része az ellenfél idegesítése. Ha ez nem tetszik, vagy nem bírod idegekkel, akkor inkább az egyjátékos mókákat ajánlom, mivel olyan világ nem lesz, ahol nem próbálják meg legalább egy kis filterezéssel felpiszkálni a kompetitív kedélyeket.

A Fortnite-ban ennek az egymás idegesítésének külön hagyománya van: egy sor olyan speciális emote van a játékban, amivel megyehatáron túl lehet kergetni a másikat. Ez akkor tud igazán vicces lenni, amikor valaki menőzve előre ellövi az alázós mozdulatokat, aztán másik kézből már kapja is az áldást – ellenkező esetben viszont ritka irritáló tud lenni, pláne, hogy sokan ugyanazokat használják a cukkolásra.

Az Epic Games viszont most gondolt az érzékenyebbek lelkére, és megpróbálja megváltoztatni a világot: egy olyan új beállítás érkezett, amivel pikk-pakk letilthatjuk a számunkra konfrontatív emote-okat. Persze ez a funkció csak egy irányba működik: az alázó fél még saját szórakozására elsütheti, csak az agyérgörcsöt nem kockáztató letiltó fél nem fogja többé látni a bannolt emote-ot. Ha téged is zavar néhány ilyen, akkor a játékon belül a „Social Privacy” beállítás menüpont alatt nyomban tilthatod a

  • Laugh It Up
  • Take the L
  • Whip Crack
  • Make It Plantain

emote-okat. Sanszos, hogy ez a négyes a jövőben még bővülni fog.

Kép: Game Informer

 

Ezt is olvasd el:

A Dragon Ball történetének 10 legikonikusabb összecsapása

×