Egészen hihetetlen, hogy egy moddercsapat milyen kiváló PC-s portot csinált az eredetileg csak PS5-re megjelent Spider-Man 2-ből.


Bódi Dániel

2024.04.11. – Ahhoz képest, hogy a Spider-Man 2 csak és kizárólag PS5-re jelent meg, elég jól fut PC-n. Bár valószínűleg a Sony-nál sem állnak rosszul a portolással, egyelőre csak a hónapokkal ezelőtt a nagy Insomniac betörés során kiszivárgott korai verziót megkaparintó moddercsapat munkájáról tudni, és bár sejtjük, hogy egyszer PC-re is meg fog jelenni a játék, hivatalosan még nem jelentették be.

És az a helyzet, hogy a modderek is egészen kiváló munkát végeznek: néhány hete már láthattunk belőle némi játékmenetet, de az még tele volt mindenféle hibával, tartalmilag és mechanikailag is hiányos volt, mára viszont már-már úgy néz ki, mintha épp meg akarna jelenni. Persze az 1.3.5-ös verzió sem tökéletes, de még így is jobban néz ki néhány ezer sebből vérző, bugos és félkész játéknál, melyekkel manapság próbálják kirabolni a játékosokat.

 

A Spider-Man 2 nem hivatalos portjával nyilván sosem fogunk játszani, a Sony jogi osztálya egészen biztosan a szart is kiperelné a modderekből, ha bárhová megpróbálnák felrakni (bár szinte biztos, hogy ilyen-olyan felületeken rá lehet akadni). Viszont nem is a létezése és az állapota a legmeglepőbb, hanem a modderek által még februárban megosztott gépigény. A csapat szerint

egy GTX 1060/RX 570-es kártya, 16 GB RAM, de még egy HDD is bőven elég a minimumhoz – ami 720p felbontás és 30 FPS-ben csúcsosodik.

Az általuk belőtt ajánlott sem valami durva: egy RTX 2060 Super és egy RX 6600 XT már elegendő az 1080p/60 FPS-hez, magasabb beállításokhoz viszont már nyilván egy erősebb gép kellhet. Mindez azért is meglepő, mert bár a játék még közel sincs olyan szinten, mint az eredeti PS5-ös verzió, úgy viszont az optimalizálással sem tölthettek el sok időt – vagyis akár az is lehet, hogy a nem hivatalos végső verzió sem támaszt ennél sokkal félelmetesebb követelményeket azon játékosok elé, akik amúgy sosem játszhatnak majd vele. Érdekességnek mindenképp jó lesz, majd, amikor megjelenik a valódi PC kiadás, ami minden bizonnyal már nem lesz ennyire baráti.

Ezt is olvasd el:

MINDEN, amit tudnod kell a Falloutról, mielőtt és miután elindítod a sorozatot

×