Nemrég több mint 58 ezer Call of Duty fiókot tiltott ki véglegesen a játékból az Activision. Állításuk szerint senkit nem bannoltak alaptalanul.

2024.04.11. – Mi magunk is rendszeren látunk olyan Facebook bejegyzéseket, amik szerint valakit az Activision teljesen alaptalanul tilt ki a Call of Duty játékokból. Az ilyen bannokról kis százalékban azért kiderül, hogy véltelen volt, majd az illető visszakapja a fiókját, egy kis segítséggel. Bár április 10-én rengeteg hír érkezett arról, hogy több ezren kaptak ismét véletlen és alaptalan tiltást, az Activision jelezte, hogy egyik tiltás sem véletlen.

Újabb bannhullám

Nem is olyan rég az Activision hivatalosan is bejelentette, hogy 58 ezer csaló fiókot derítettek fel, és mindegyik ki is került a Call of Duty játékok ökoszisztémájából. Hozzátették azt is, hogy ez nem a vége: további erős bannhullámok várhatók, miután a RICOCHET anti-cheat rendszer nem kis fejlődésen ment keresztül. Úgy tűnik azonban, hogy most sokkal nagyobb érdeklődés övezte a tiltáshullámot, mint általában.

Több streamer és influencer is jelezte, hogy számtalan indokolatlan perma bannt is sikerült kiosztani. Volt olyan, aki pont élő adás közben kapta a tiltást, szerinte hibásan. A Warzone Meta Twitter oldala szintén beszámolt a tiltásokról, és arról, hogy egyesek azzal riogatnak, hogy sokan kaptak véletlenül tiltást. Nem sokkal később azonban jött a frissítés, az Activision megerősítette, hogy egyik tiltás sem véletlen és mindegyik végleges.

„Ha végleges tiltásról van szó, azt komoly kutató munka előzi meg, és mindegyik megfontolt és megalapozott. Nem számít, hogy az emberek milyen kifogásokat hoznak fel, nincsenek véletlen perma bannok.” – írta az Activision.

Nem véletlen

Nem sokkal később az is kiderült, hogy mi lehet a számtalan végleges tiltás hátterében. A CharlieIntel szerint az úgynevezett unlock toolok használatát is tiltja a szabályzat, amiért most valóban sokan kaptak perma bannt, a korábbi bannhullámokkal ellentétben. Jogos kérdés, hogy mi az az unlock tool?

Ahogy Springleaf egy videóban is elmagyarázza, a Call of Duty unlock toolok erőfeszítés nélkül feloldják a játékban található camo-kat, skineket, fegyvereket és operátorokat. Több tucatnyi unlock tool jelenik meg minden egyes CoD-hoz, beleértve a Warzone-t is. Az unlock toolok tehát egyáltalán nem biztonságosak, legalábbis abban az értelemben, hogy letilthatják miatta a fiókodat.

Úgy tűnik, hogy az Activision RICOCHET rendszere egyre hatékonyabb, és az Activision nagyon komolyan veszi a csalók helyzetét. Ugyanakkor többen felhívják a figyelmet arra, hogy 58 ezer tiltott fiók kibannolása után bármikor megjelenhet 58 ezer új fiók, amivel visszatérnek a csalók. Ebben a harcban egyelőre még mindig a csalók vezetnek.

Ezt láttad már?

AMD RX 7900 GRE vs. Nvidia RTX 4070 Super – Melyik VGA-t válasszuk?

×