Az elmúlt időszakban egyre több gyártó jelentkezik kiváló, gamer egérrel. Akár már 8 ezer forintos áron is kifoghatunk remek példányokat.

2024.04.09. – Az elmúlt hónapok során kiveséztük a fejhallgatókat és a billentyűzeteket is. Időszerű volt, hogy az egerek világába is belevessük magukat, ám nem csak a wireless példányokra korlátozódva. Ezúttal a TechSpot sietett a segítségünkre, akik az elmúlt évtized során több száz egeret vizsgáltak. Fontos azonban megemlíteni, hogy az egerek esetében szólhat bele legjobban az egyéni preferencia a váráslába. Hiszen nem mindegy az egér formája, a mérete vagy épp a súlya sem. Az sem elhanyagolható tényező, hogy az elmúlt években a szenzorok hatalmasat fejlődtek, manapság már a budget gamer rágcsálókba is „hibátlan” szenzorok kerülnek. Ennek ellenére a felhasználói tapasztalatok, a vásárlói visszajelzések alapján azért lehet listát állítani a „legjobbnak” ítélt egerekről. Erről a listáról bátran szemezgethet bárki, igazán sokszínű a felhozatal.

Gamer egér

A Logitech G Pro egere talán az első iPhone megjelenéséhez hasonlítható. Korábban is léteztek már vezeték nélküli egerek, ám igazán jó teljesítménnyel egyik sem rendelkezett. A Logitech azonban a Lightspeed technológia megalkotásával gyakorlatilag kábeles szintre hozta a vezeték nélküli egereket. Az első G Pro Wireless mellett elhaladt a kor, ám a G Pro X Superlight és annak kettes változata kikerülhetetlen szereplője az iparágnak. A legtöbb CS2, Valorant játékos kezében is ezt találhatjuk meg, univerzálisan jó bárki számára, legyen szó casual vagy kompetitív játékosról.

Logitech G502 X – A világ legnépszerűbb formája 

Gamer egér

A Logitech G502 hosszú évek óta a világ legnépszerűbb gamer egere. Nem véletlenül. A formája rengeteg felhasználó tenyerébe illeszkedik, miközben a remek szenzor, a kellemes anyaghasználat és a masszív felépítés már az első verzió óta garantált a Logitech jóvoltából. Az elmúlt évek során több változtatáson is keresztül esett, a legfrissebb változatok közül találhatjuk meg a G502 X jelölést viselő példány. Opto-mechanikus kapcsolók és 89 grammos súly jellemzi, mely 2024-ben bizony egyértelműen a nehézsúly kategóriába tartozik. Elérhető belőle vezetnék nélküli (Lightspeed) és RGB-vel felvértezett Plus változat is. A „sima” változatot már 25 ezer forint alatt/környékén megkaphatjuk hazánkban is.

Cooler Master MM720 – Az alsó kategória fenegyereke

Gamer egér

A Cooler Master MM720 egér az árával hódít igazán. Április 9-én akár 12 ezer forintért is beszerezhető, mely már-már a kínai, sokszor gagyi egerek árkategóriája. Az MM720 azonban semmilyen téren nem szenvedett csorbát. Abszolút felső kategóriásnak tekinthető PixArt PMW3389 szenzor lapul az egér alján, így a pontossággal biztos nem lesznek problémák. Mindezt pedig 50 grammos súllyal és optikai kapcsolókkal fejelte meg a gyártó, így kompetitív használatra is befogható. Egyedül az aprócska méret lehet visszatartó erő sokak számára.

Razer DeathAdder V3 – A veterán 

Gamer egér

A Razer DeathAdder formája szintén ikonikus, talán a G502-vel említhető egy szinten. Az elmúlt évek, sőt évtizedek során több kiadást is megért a széria, ennek megfelelően a V3 minden téren hozza a 2024-es követelményeket. A világ egyik legjobb szenzora kapott helyet a gamer egéren, miközben a súlyt is sikerült 60 gramm alatt tartani. Ha ez nem lenne elég, akkor a szokásos 1000 Hz-es polling rate (-ennyi alkalommal kommunikál az egér a számítógéppel másodpercenként-) akár 8000 Hz-re is feltornázható, így garantáltan nem az egér hibája lesz, ha nem akad be a fejes. A lélektani, 30 ezer forintos határ alatt találjuk meg az egeret 2024 áprilisában hazánkban is. A Pro változatért már többet kell kicsengetni, ám természetesen ott már extra adalék a vezeték nélküli kapcsolat.

Razer DeathAdder Essential – Ez alá már ne menj

Gamer egér

Ha még a 10 ezer forintot is sajnálod egy gamer egérért, akkor a DeathAdder Essential lehet a barátod. A szenzor kellően jó, hogy a játékok alatt ne legyen érezhető probléma vele. A piacon vannak ma már sokkal kifinomultabb megoldások is, ám itt sem kell tartani a hirtelen mozdulatoknál jelentkező anomáliáktól. A Razer mindezt a DeathAdder ikonikus formájával és 90 grammos súllyal fejelte meg. Ha gamer egereket keresel, ez alá nem igazán érdemes menni, hiszen vagy az anyagminőségben vagy a teljesítményben garantáltan tetten érhető lesz az árcédula csökkenése.

Az egerek nevére kattintva a dedikált árukereső felületet is elérheted, ahol az éppen legjobb ajánlatokat is megtalálhatod az éppen kinézett modell esetében. A fenti listából tehát bátran lehet szemezgetni, jól látható, hogy a 45-60 ezres kategória mellett még a 8 ezres egerek is labdába rúghatnak. Azt is fontos kiemelni, hogy manapság már jóval színesebb paletta áll a játékosok rendelkezésére. A fentieken kívül remek egereket találunk az ASUS, a Glorious vagy épp a SteelSeries palettáján is, hogy csak néhányat említsünk. A listában azonban igyekeztünk lefedni minden ár és teljesítménykategóriát, hogy kiindulási alapnak megfelelő lehessen. Egyre több a feltörekvő, friss gyártó is, például a Lamzu, ám hosszú távú ajánlást néhány év tapasztalata alapján nem lehet hirdetni.

Ezt láttad már?

Ezzel a 22 remek játékkal most teljesen ingyen játszhatsz a Steamen

×