Bár a Discord szerint nem lesz tolakodó a hirdetési modellje, sokan máris kiborultak rajta és más opciók után néznek. Ha ugyanígy tennél, itt segítünk.

Gábor János

2024.04.03. – Nem tudni, hogy csak kezdeti hisztéria, esetleg súlyosabb, elhúzódó balhé kezdete, viszont tény, hogy nem esett jól megtudni a Discord tervét a hirdetések bevezetésére. A csevegő alkalmazás sokunk kedvence, és az egyik legnagyobb pirospont mellett éppen a reklámmentesség volt. Itt írtuk meg, hogy ezek az idők elmúltak. Ha te is azok között vagy, akik kiakadtak, esetleg csak jó apropónak érzed a balhét, hogy más csevegőket is megismerj, van 8 kiváló tippünk. Az alábbi alkalmazásokat azzal az igénnyel gyűjtöttük, hogy legyenek minél elérhetőbbek, könnyen kezelhetők és jó hangminőségűek, meg legyen hozzájuk elfogadható ingyenes felhasználói csomag. Így hirtelen, ezek lehetnek kiváló alternatívái a Discordnak:

1. TeamSpeak

Régi, bevált kedvenc a gamerek körében: elsősorban kiváló hangminőségéről és alacsony késleltetési idejéről, valamint privát szervereiről, hangaktiválási funkciójáról és a zajszűrésről ismert. Kiválóan alkalmas nagy csoportoknak: játékosok, e-sportolók, zenészek és más csoportok számára, akiknek kristálytiszta hangkommunikációra van szükségük. A TeamSpeak ingyenes és többet kínáló fizetős csomagokban is elérhető – remek alternatíva lehet a Discord helyett.

2. Mumble

A magát nyílt forráskódú és alacsony késleltetési ideje ellenére kiváló hangminőséggel (podcast felvételekhez is előszeretettel használják) hirdető hangkommunikációs platform a megfelelő adatvédelemről is ismert. Mivel tök ingyen használható és módosítható, a Mumble megér egy próbát, ha a reklámmal fertőzött Discord kockázatmentes alternatíváját keresed a barátaiddal.

3. Skype

A Skype az egyik legősibb, legnagyobb múlttal rendelkező platform, amihez a Discord helyett nyúlhatsz. Népszerű videohívás- és csevegőalkalmazás, amit persze folyamatos hangkommunikációra is használhatsz. Széles körben elérhető és könnyen használható, vagyis nagyszerű választás, ha egyszerű, mindenki számára értelmezhető, elterjedt és megbízható alkalmazást keresel. Az ingyenes hozzáférés kielégítő opciókat biztosít, de a fizetős csomagban kedvező telefonhívási lehetőségeket és más extrákat is találsz.

4. Ventrilo

Kizárólag angol nyelven érhető el – ha ez kényelmes neked és a csapatod számára, jó választás lehet Discord helyett, mivel olyan hangkommunikációs platform, amit kifejezetten gamereknek, kooperatív és multiplayer játékokhoz szántak. Nem csak játékosoknak nyújt nagyszerű lehetőséget a folyamatos kapcsolattartásra, mert a szerverlistákat, a felhasználói és csatorna beállításokat, a hangaktiválás érzékelését vagy a gyorsbillentyűket számos más feladat közben is hasznosnak találod majd. A Ventrilo chat alkalmazás további előnyei közé tartozik a magas minőségű hang, az alacsony késleltetés, a privát szerver, a szöveges csevegés opció, a zajszűrés és persze az ingyenesség.

5. Steam Chat

A Steam platform hangalapú csevegőszolgáltatása, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kommunikáljanak egymással. Számos lehetőséget kínál: hang- és videochateket, csoportos csevegéseket és még sok minden mást. A privát üzenetküldés mellett a felhasználók nyilvános csevegőszobákhoz is csatlakozhatnak, hogy egyszerre több felhasználóval kommunikálhassanak. Más Steam szolgáltatásokkal integrálva működik, így a felhasználók elérhetik a platformon lévő barátaik listáját, és online kapcsolatba léphetnek velük. A legjobb funkciók között multimédia-barát csevegések (videó, kép, tweet, stb.), megosztható linkek, közvetlen meghívások, mentett csoportos csevegések, egy kattintással elérhető csatornák sorakoznak.

6. Slack

A Slack egy népszerű csapatkommunikációs platform, amelyet vállalkozások és szervezetek használnak. Számos funkciót kínál, beleértve a szöveges csevegést, a hanghívást, a videohívást, a fájlmegosztást és a feladatkezelést, a felületén pedig találsz magyar nyelvi beállításokat is. Segít a csapatmunka megszervezésében, a kommunikáció javításában és a hatékonyság növelésében. Ingyenes vagy fizetős csomagokban egyaránt elérhető, és bár az előbbi korlátozott funkciókat kínál, a legtöbb kis csapat számára simán elegendő lehet, míg a fizetős opciók további lehetőségeket kínálnak, például korlátlan üzenettörténetet, fejlett keresést és adminisztrációs eszközöket.

7. Messenger

Túl nyilvánvaló? Pedig a korlátlan idejű hangchat funkció kiváltására legalább alkalmas, és ugyanúgy tudsz benne csoportokat létrehozni, ráadásul szinte biztos, hogy nincs élő ember a glóbuszon, aki ne tudná alkalmazni. Kiváló és leegyszerűsített megoldás lehet, amit szinte senkinek nem kell elmagyarázni, ráadásul helyből ott van mindenki mobilján is, szóval nem azzal indul a csapatmunka, hogy néhány tagnak meg kell tanítani egy új alkalmazást. Üzenetküldésre, hangkommunikációra elfogadható megoldás, széles körben elérhető és könnyen használható, meg persze nem utolsó sorban: ingyenes. Minden amellett szól, hogy a Messenger simán képes kiváltani a Discord tevékenységednek legalább egy részét.

8. ClickUp

A ClickUp egy all-in-one platform, több száz testreszabható funkcióval, a súrlódásmentes élmény megteremtése érdekében. A ClickUp beépített Chat nézete lehetővé teszi, hogy kis és nagy csoportok több eszközről is kényelmesen kapcsolódjanak egymáshoz! A legjobb az egészben, hogy a ClickUp olyan vizuális együttműködési eszközöket biztosít, mint a Whiteboard és a Mind Maps, amelyek túlmutatnak a hagyományos csevegőcsatornákon és dokumentumokon. Használd ki a videó- és hangklipekkel variálható üzeneteket, bármilyen témájú megbeszéléshez. Az ingyenes verzió is elég jó lehetőségeket rejt, illetve van iPad, iPhone és Android alkalmazása is.

Ezt is olvasd el:

5 szuper ritka gamer gép, amit szinte ember nem látott még élőben

×