A Bungie csapata végleges tiltással bünteti azokat a Destiny 2 játékosokat, akik egy Twitch stream közben sértő kommenteket írtak egy fejlesztőnek.

2024.03.23. – Elég komolyan megsértődött a Bungie egyes Destiny 2 játékosokra. A fejlesztőcsapat a napokban véglegesen bannolt több fiókot, akik SOHA többé nem játszhatnak Destiny 2-vel, legalábbis a korábbi Steam-fiókjukkal, sőt még az előrehaladást is elveszítik. Ez jár annak, aki felmegy egy hivatalos Bungie Twitch streamre és sértő megjegyzéseket tesz!

Mi történt?

Néhány nappal ezelőtt egy Bungie fejlesztő élő adásban játszott a Destiny 2-vel, amikor is véletlenül látni lehetett a Steam felhasználónevét. A Twitch stream célja amúgy az volt, hogy kicsit bemutassa a közelgő Into The Light ingyenes frissítést, ami elvileg április 9-én jelenik meg. Azonban a fejlesztő az élőzés közben számtalan gyalázkodó, sértő, toxikus megjegyzést kapott a Steam felhasználóktól. Persze a Twitchen is ment a toxikus kommentáradat.

Jött a retorzió

Nem sokkal később a Redditen kiderült, hogy a Bungie gyorsan reagált, és lecsapott a toxikus Destiny játékosokra, akik kissé más irányba terelték a streamet.

A fejlesztők végleges Destiny 2 tiltással sújtották a rosszindulatú Steam-fiókokat.

A döntést a játék hivatalos Reddit oldalán osztották meg, ahol kifejtették, hogy milyen mértékben elítélik a fejlesztők ilyen stílusú zaklatását.

Comment
byu/BAakhir from discussion
inDestinyTheGame

Úgy tűnik, hogy sok játékos örül ennek a reakciónak és a tiltásoknak. Így jár az, aki úgy gondolja, hogy jó ötlet sértő megjegyzéseket küldeni egy fejlesztőnek. Ők most végleges eltiltást kaptak, minden előrehaladás elveszett. Egyébként nem ez az első eset, hogy a Bungie fejlesztői toxikus közösséggel néznek szembe. Még 2023 júliusában a Bungie pert nyert egy Destiny 2 játékos ellen, akit azzal vádoltak, hogy számtalan fenyegetést és rasszista gyalázkodást küldött egy social media munkatársnak. Az ehhez hasonló incidensek miatt a Destiny 2 csapata már nem beszél a rajongókkal, csak a weboldalon lehet visszajelzést küldeni.

Persze lehet vitatkozni azzal, hogy a Bungie fejlesztőinek döntése jogos vagy sem, az viszont biztos, hogy ez talán elrettenti azokat, akik a jövőben hasonlót akarnak csinálni. Érdekes lesz látni, hogy ez a fajta retorzió mennyire lesz hatással más fejlesztőcsapat hozzáállására. Szerinted jogos volt a végleges kitiltás?

Ezt láttad?

5 isteni játék, ami legalább annyira para, mint az Alone in the Dark

×