Egyre közelebb a Warzone és Modern Warfare III legújabb szezonja. A Season 3 már április első napjaiban megérkezhet a szerverekre.

2024.03.22. – A Call of Duty Season 2 frissítése nem fukarkodott. Ezúttal a Warzone játékosok élvezhettek nagyobb előnyt, hiszen ekkor debütált az immáron Resurgence és Fortune’s Keep alapokra épülő Ranked mód. Erre február első napjaiban került sor, azóta pedig már a szezonközi frissítés is tiszteletét tette a szervereken. A Season 2 Reloaded március 6-án startolt el. Újdonságokban ezúttal sem volt hiány, a zombi mód is továbbfejlődött, de a Modern Warfare III és a Warzone rajongók sem távoztak üres kézzel.

A szezonközi frissítések után azonban mindig aktuális lehet a soron következő szezon újdonságainak kiderítése. A fejlesztők nem igazán tárulkoznak ki ennyire előre, ám az elszórt információmorzsák nagyban segíthetik az adatbányászok, leakerek munkáit. Mindezt pedig a fájlokban található nyomokkal összefűzve, már valós képet adhatnak arról, hogy mivel is készülhetnek az elkövetkezendő szezonra a fejlesztők. Ezek rendre be is jöttek az elmúlt szezonokban, években, így mindenképp érdemes lehet áttekinteni a hivatalos blogbejegyzések előtt, hogy mivel is készülnek a Call of Duty fejlesztői.

A Season 3 érkezése

Sokáig április tizenkettedike lebegett a játékosok szeme előtt, ám ezt már több szinten is sikerült megcáfolni. Egyrészt az in-game számlálók is április harmadikával kalkulálnak, mely alapból hatalmas megerősítést jelent. Ha ez nem lenne elég, akkor a nemrégiben publikált, Warzone Mobile bejegyzésben szintén megerősítették ezt a dátumot, így nem is kérdéses, hogy valóban ekkor érkezik majd a Season 3. Nagy eséllyel az elmúlt 4 év időrendje sem kerül a kukába, azaz magyar idő szerint valamikor 18:00 és 19:00 óra körül érkezhetnek majd az újdonságok.

Rebirth Island és a Specialist Perk

A fejlesztők már 2023-ban elárulták, hogy Fortune’s Keep és Rebirth Island is visszatér majd a Warzone-ba.  Az előzetes tervek alapján arra lehetett számítani, hogy Fortune’s Keep a 2. szezonban, míg Rebirth Island valamikor a 4. vagy 5. szezon környékén térhet vissza. A Season 2 megjelenése és a fájlokban hagyott nyomok azonban több szinten is bizakodásra adhattak okot már február első felében is. A Season 2-es frissítésben Rebirth-re utaló fájldarabkákat sikerült kiszúrni. A fájlok előtagja azonban még árulkodóbb volt. Ezeket a fájlokat „S3_rebirth” azaz Season 3 címkével látták el a fejlesztők. A Season 2 Reloaded tovább erősítette ezt, egy betöltőképernyő is a játék részét képezi már.

A pálya nem érkezik egyedül, ezt már 2024 januárjában elárulták a fejlesztők. A Raven Software hivatalos képén jól átható a Specialist Perk is. A tárgy gyakorlatilag a játékban található összes Perket a játékos kezébe adja, így nem sokat kell gondolkodni a lehetséges kombinációkon.

Advanced Warfare hatás?

Call of Duty: Advanced Warfare az Activision által kiadott katonai Sci-Fi – FPS, a sorozat 11. része. A játékmenet egy jövőbeli idősíkon játszódik 2054 és 2061 között. Az Advanced Warfare volt a Sledgegammer Games első olyan Call of Duty címe, ahol a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban lévő közreműködésük és az Infinity Ward 2011-es segédkezéseik után ők lehettek az elsődleges fejlesztői a játéknak.

Már októberben felbukkantak Advanced Warfare fegyverek a fájlokban, ezek nagy része továbbra is a játék részét képezi, természetesen csak a színfalak mögött. A leakerek már akkor is Season 3-as megjelenéssel számoltak, ez most sem változott. Az alábbi fegyverekre érdemes számítani:

  • Bal-27 Assault Rifle
  • MORS Sniper Rifle
  • AMS1 SMG
  • EM1

A fentieken kívül természetesen a szokásos újdonságok, a friss Battle Pass és az új módok sem maradhatnak majd ki. Abban is biztosak lehetünk, hogy kollaborációktól sem lesz mentes az új szezon. A konkrétumokra azonban március utolsó napjaiig várni kell, addig a fenti információkra kell hagyatkozni.

Ezt láttad már?

Tízből nyolc magyar lóg a közösségi hálón – ez biztosan normális?

 

×