Visszatért az Uncharted alkotója, a játékipar királynője, Amy Henning, méghozzá egy látványos és piszok izgalmas játékkal: íme a Marvel 1943: Rise of Hydra.


Bódi Dániel

2024.03.20. – Amy Henning nélkül sokkal, de sokkal kevesebb lenne a játékipar: nem lett volna például Blood Omen, Legacy of Kain, Soul Reaver, valamint az Uncharted-széria sem született volna meg, ami később a Tomb Raider rebootot is inspirálta, de közös munkájuk során még Neil Druckmann – Henning örököse a Naughty Dognál – is rendkívül sokat tanulhatott tőle, aki később a a The Last of Us-szal örvendeztette meg a világot.

Henning karrierje azonban közel sem olyan fordulatot vett, mint amit képességei alapján érdemelt volna: 2014-ben új karriercélok miatt távozott a Naughty Dogtól, hogy az EA égisze alá tartozó Visceral Games tagjaként egy Star Wars-játékon dolgozzon, amit 3 évvel később cakkumpakk lelőttek, őt pedig Jade Raymonddal együtt – kalap-kabát – szélnek eresztették. Amy 2 évvel ezután, 2019-ben talált állandó munkahelyet magának a Skydance Media egy szó szerint vadi új részlegénél, a Skydance New Mediánál, ahol sokáig egy titokzatos projekten dolgozott.

2022 szeptemberében aztán csak bejelentették, hogy a legendás játékdizájner-író egy Marvel-szuperhősjátékot fejleszt a csapatával, aminek főszereplője Amerika kapitány és a Fekete Párduc megosztottan lesznek. A mai nap pedig ünnepnap – mind Henning, mind a játékosok számára, a Skydance ugyanis leleplezte végre az Uncarted anyjának legújabb játékát,

a Marvel 1943: Rise of Hydrát.

A pezsgőt pedig mindenképp bonthatjuk, mert az alternatív 1943-ba visszarepítő akció-kalandjáték még véletlenül se lép a lusta és gusztustalanul live service modellre épülő The Avengers nyomdokaiba: a Rise of Hydra egy ízig-vérig Henning alkotás, vagyis a mikrotranzakcióból kimarad a mikrotranz, és csak az akcióé, valamint a történeté lesz a főszerep. Ezt egészen biztosan ki lehet jelenteni, még, ha az első előzeteséből túlságosan sokat nem is tudunk meg:

jön Amerika kapitány, aztán megérkezik a Párduc is (aki ezúttal T’Challa nagyapja, Azzuri, akivel aztán jól összerúgják a port, lesz csihi is meg puhi is, karmolás, háztetőn ugrálás, második világháború, dráma, akció – a szokásos.

A látvány viszont előreláthatóan fenomenális lesz! A Marver 1943: Rise of Hydrát a legfrissebb Unreal Engine 5.4 hajtja meg, amiről tudvalevő: csodákra képes. Az arcok animációja például abszolút metahumán-szint, a gondosan válogatott színészek minden apró rezdülését tisztán kivehetjük, ami sosem tapasztalt mélységekbe repítheti a történetmesélést.

A szerepekben egyébként Khary Paytont – mint a Párducot, Drew Moerleint – mint Amerika kapitányt, Megalyn Echikunwokét – mint a wakandai kémnő Nanalit, valamint Marque Richardsont – mint a kapitány elit alakulatának egy tagja, Gabriel Jonest láthatjuk majd. Külön izgalmas lesz, hogy mindegyik irányítható főszereplője az 1943-as párizsi utcákon zajló kalandnak. Köztük azonban nem szabadon fogunk váltogatni, a történet bizonyos pontjain cserélik majd egymást – ami egyben azt is jelentheti, hogy valószínűleg nem egy nyílt világú játék lesz, várhatóan sokkal inkább fog hasonlítani az Unchartedre, mint mondjuk a Sony Pókember-játékaira. A zenét pedig az a Grammy-díjas Stephen Barton szolgáltatja, aki korábban a CoD: Modern Warfare, a Titanfall, és a Star Wars Jedi-játékok epikus talpalávalóját is szerezte.

A Marvel 1943: Rise of Hydra megjelenésére valamikor 2025-ben kell számítani, platformokat még nem ismerünk, de sanszos, hogy PS5-re, Xbox Series-re, és természetesen PC-re fog csak érkezni (talááán egy Nintendo Switch 2 még beférhet, talááán).

Ezt is olvasd el:

Miért kerül 394.000 forintba egy mocsok SZAR játék a Steamen?

×