Rengetegen papért – de minimum bannért – kiáltanak a Twitch legújabb őrületét látván, pedig az elmúlt években ez talán a legviccesebb meta.


Bódi Dániel

2024.03.18. – Tény: a Twitch szarban van. Állítólag nem is kicsiben, hanem egy jó nagyban. A helyzet annyira rossz, hogy pár hónapja maga a CEO, Dan Clancy jelentette be ország-világ előtt az amúgy piacvezető live streaming platform nem kifejezetten jó anyagi helyzetét. Mindez persze nem jelenti a Twitch végét, hisz az anyacég mégiscsak az Amazon, de a hosszútávú fennmaradáshoz elengedhetetlen, hogy ne csak vég nélkül öntsék bele a pénzt, hanem alkalomadtán ki is lapátoljanak valamennyit.

Ehhez pedig a Twitch vezetősége mindent meg is tesz: például a közösségi nyomás ellenére sem tiltották ki a falatka „ruhában” fürdőzős lányokat, inkább csináltak nekik egy külön kategóriát, aztán megpróbálták bevezetni a „művészi meztelenkedést” is, vagyis azokat a műsorokat, amikor az alkotó egy seggben és csöcsben kiáll a kamera elé befesteni magát. Na ez már pont nem ment át – ami azért nem olyan nagy baj, már csak azért sem, mert a kreatív streamerek máris kitaláltak maguknak egy új műfajt, amivel – és láss csodát: seggeket és csöcsöket villanthatnak a nagyérdeműnek.

A te seggeden elfut a Fortnite?

Egészen konkrétan arról van szó, hogy a képernyőkép megosztása helyett green screenre vetítik a játékot, az incelek legnagyobb örömére egyenesen a gerezdekre és a felső domborulatokra. De még mielőtt szűzi prűdségünket hangos és látványos kiakadással mindenki tudtára adnánk: ez mondjuk tényleg nagyon vicces.

Biztosan lesznek olyan nőt rég nem látott férfitársak, akik erre is simán kihegyezik a HB-s ceruzát, ahogyan papért kiáltó turbókeresztények is megjelennek majd prédikálni, de itt semmi másról nincs szó, mint egy óriási poénról. A seggre vetített játékkép miatt például csak a hölgyformák sziluettjei látszódnak – alul is, felül is, sőt, a vicceskedő streamereken ugyanúgy ruha van, olyan méghozzá, amilyet amúgy a Sparban, vagy bármelyik plázában is látni. Persze, aki barlangban éli remeteéletét, annak ez már a pornó határát súrolhatja, de erről szó sincs.

Trendről sem igazán beszélhetünk, eddig például csak egy streamerről tudni biztosan, hogy csinált ilyet: Morgpie, aki amúgy is elég lengébe tolja a táncolós műsorokat és az edzős tartalmait, sőt, volt már ő letiltva is a Twitchen csöcsvillantás miatt – de az összes korábbi adása és videója közül a mostani a legkevésbé kifogásolható:


Az viszont már most borítékolható, hogy ebből is egy olyan divat lesz, mint pár éve a szobában felfújható medencében bikinibe vágott csajok gumikacsán lovaglása volt. DE! Ez legalább vicces! És amúgy tök ártalmatlan. Aki pedig ebbe pornót hallucinál, az menjen Salzburgba gőzfürdőzni inkább. Vagy le a boltba.

Ha pedig még nézőket is csalogat a platformra, akkor hajrá, jöhetnek még az elborult ötletek, hiszen mindenki a Twitch megmenekülésében, növekedésében, rentábilissá válásában reménykedik úgy, hogy közben a nem túl kreatív többség pontosan ugyanazoknak a videojátékoknak a streamelésétől várja a hatalmas áttörést. Spoiler: nem fog eljönni! Próbálkozni, kísérletezni kell, feszegetni a határokat – mi fér bele, és mi az, ami már sok. A meztelen női testekre festegetés például már sok lehet, de a hot tubot is simán ki lehetne purgálni, a seggre streamelésen hisztizni viszont nettó incelség. A gamer streamerek meg két Fortnite és LoL-meccs közben kapuőrködhetnek, csak közben tönkremegy egy platform, amiből elvileg élnek.

És értem én: látni kell a nagy egészet is, hogy mi kerekedhet ki ebből, de ha ennél nagyobb baromsággá burjánzik, azt lehet majd tiltani, vagy máshogy szankcionálni, ha kell. És azzal is tisztában vagyok, hogy Morgpie amúgy is egy megosztó személyiség streamer-körökben, de a seggre vetítéses gegjét talán mintha túllihegné a közösség. Aztán lehet nincs igazam, és épp a PornHubon és a Stripchaten is épp a rövid gatyás képernyőtükrözés az új dili. Ha viszont ez most a Twitchen probléma, akkor ne legyünk álszentek, és a Steamről is tiltsuk ki az összes hentait és más, általában egyébként is ultragagyi szexjátékot! Vagy ez ott ér?

Ezt is olvasd el:

Létezik egy Dragon Ball-epizód, amit még egyetlen magyar sem látott

×