Úgy tűnik, hogy az Action Button bemutatása után egy újabb elem kerülhet az iPhone 16 készülékek oldalára. Ezúttal a sima széria sem ússza meg.

2024.03.12. – Ha az Apple nem töri meg az elmúlt évtizedek trendjeit, akkor valamikor szeptemberben kerülhetnek leleplezésre az iPhone 16 modellek. A szivárgások sokak számára még korainak tűnhetnek, ám valamikor mostanság kell véglegesítenie a tervet az almás cégnek. Nem véletlen, hogy márciusban már az iPhone SE 4 állítólagos CAD fájljai is napvilágot láttak. Egyrészt a telefon alkatrészeit gyártó cégeknek is tisztában kell lennie a kinézettel, másrészt pedig a tokok és kiegészítők gyártásának szempontjából sem elhanyagolható tényező.

Sokat elárulhat erről, hogy több neves tokgyártó iPhone 15 Pro tokjain augusztusi, júliusi gyártási dátum szerepelt, holott az iPhone 15 Pro szériát csak 2023 szeptemberében mutatta be az Apple. Más gyártóknál sincs ez másképp, a Samsung vagy épp a Xiaomi telefonjai sem ússzák meg az előzetes szivárgást. Az iPhone 15 Pro széria egyetlen látványos újítása egyértelműen az ikonikus némítókapcsoló lécserélése volt. Egy Action Button nevet viselő megoldásra cserélte az Apple, mely több másik műveletre is befogható. Van, akinél egy komplett menüpontot hoz be, másnál pedig szimplán csak elindítja a kamerát.

Újabb gomb érkezhet az iPhone 16 szériával, ezúttal a „sima” változat is megkaphatja

Az elmúlt napokban több, korábban megbízható szivárogtató is publikálta az iPhone 16 és 16 Pro széria CAD, 3D fájljait. A fenti képen az iPhone 16 tervezetét találhatjuk meg, mely két dologról is árulkodik. Úgy tűnik, hogy az Apple a „sima” modellek esetében lecseréli a korábban megszokott kameraszigetet. Sokkal inkább az iPhone X szériára hajazó, kapszula formátumú megoldásra érdemes készülni. Ha azonban tüzetesebben átnézzük a képet, hamar kiderülhet, hogy a bekapcsoló gomb alatt bizony ott lapul egy második gomb is.

Az iPhone 16 Pro széria a fenti kép alapján nem hoz ekkora változásokat sem, a képernyő nőhet egy ici-picit. Ami azonban itt is megfigyelhető, az a bekapcsoló gomb alatti második gomb. A legfrissebb pletykák és szivárgások alapján az Apple egy dedikált gombbal készül a fotózás, videózás szerelmeseinek, így az elhelyezés sem véletlen. A CAD renderek szerint pedig az ÖSSZES iPhone 16 modell megkaphatja ezt az újítást, legyen szó sima, Plus, Pro vagy Pro Max modellekről.  A hivatalos bejelentésig érdemes súlyúknak megfelelően kezelni az ilyen híreket, ám ritkán hibáznak a szivárogtatók manapság.

Ezt láttad már?

Idióta vagy zseniális? – Sufnituning level over 9999, avagy hobbibarkácsok gamer székei

 

×