Egyre biztosabb, hogy nem is olyan nagyon sokára PC-re is megjelenik a Sony egyik legjobb PlayStation-exkluzív játéka, a The Last of Us Part II.


Bódi Dániel

2024.03.07. – Feltételes mód szigorúan ON! Már csak azért is, mert sosem lehet tudni, pláne nem abban a szcénában, ahol naponta több önjelölt szivárogtató mond nagyokat az éterbe, hátha valaki majd felkapja és jól megfuttatja az esetek 99 százalékában megalapozatlan és nettó baromságot.

A Silknight néven tevékenykedő személyre viszont érdemes lehet figyelni, hisz ő volt az, aki nem csak bizton állította a minap hivatalosan is bejelentett PC-s Ghost of Tsushimát, de látnoki képességei híján a feltételezhetően a kiváló becsatornázottsága révén azt is megmondta, hogy a Sony napra pontosan mikor fogja bejelenteni a portot. Ez utóbbi azért is fontos, mert igazából már a japán vállalat sem rejti véka alá a multiplatformosodásra való hajlamát, és egyre bátrabban beszélnek a korábban PlayStation-exkluzívoknak szánt játékok PC-re ültetéséről. Aligha fogunk hát meglepődni, amikor bejelentik a God of War: Ragnarök, a Spider-Man 2, a Demon Souls, vagy akár a legjobbnak is tartott The Last of Us Part II Steames és Epic Games Store-os megjelenését. A nagy kérdés csupán az,

hogy mikor kerül erre sor?

Noha mindenre Silknight sem tudhatja a választ, arra viszont igen, hogy a The Last of Us Part II PC-re költözése már vészesen közeleg. Pontosabban a Sony hamarosan erről is leránthatja a leplet, amit a bennfentes még 2024-re prognosztizál. Mivel korábban is beletrafált hasonlóba, így megelőlegezhetjük neki a bizalmat, amit még inkább alátámaszt a tény, hogy a játékgyártó tulajdonképpen az idei évben szinte egyetlen új játékkal sem készül. Mi több, előre leszögezte, hogy egy ideig senki ne reméljen nagyobb kaliberű saját gyártású programot – ami miatt egyébként emberek milliói választották a PS5-öt az Xbox Series ellenében.

Ha nem is teljesen biztosan, de egyre bátrabban állíthatjuk, hogy a sokak érzékeny lelkébe százas szöget verő The Last of Us Part II meg fog jelenni PC-re. A mikor kérdés megválaszolásával viszont óvatosabban bánnék: ha a Sony-nál taktikusan gondolkoznak, akkor inkább az év végére, esetleg 2025 elejére időzítik, hogy a valamikor jövőre induló, éppenséggel pont ezt a történetet feldolgozó HBO-adaptáció második évadának is kellő löketet adjon – és vice versa.

Azt már csak nagyon halkan, lábjegyzetként említem, hogy a Bloodborne és az InFamous: Second Son PC-s portjáról is pletykálgatnak, valamint a klasszikus God of War-játékok is visszatérhetnek egy remasterelt gyűjteményes kiadásban PS5-ön. De ezek egyelőre a valóságtartamukat nehezen ellenőrizhető mendemondák csupán.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Elhúz-driftel a kontrollered analóg karja? – Ez okozza és így oldhatod meg

×