Ingyen játék mindenkinek, aki imádja a veszettül pörgős retro jegyében született űrshootereket.


Bódi Dániel

2024.03.07. – Épp csak megjelent, de az Epic Games Store máris ajándékul adja mindenkinek a különösen pörgős retro űrcsatát, az Astro Duel 2-t. A játék nem bonyolítja túl magát: a legfőbb cél apró pixelekre lőni az összes ellenfelet.

Bár a feladat elsőre egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban azért jó, ha a gamer sasszeme és reflexe is remek összhangban működik. Nem elég ugyanis, hogy a tűzharcok még a Call of Duty-n edződött játékosok számára is extra gyorsnak és kaotikusnak hathat, a választott karaktereinkkel ugyanis nagyobb tűzerővel bíró űrhajóba is pattanhatunk, hogy aztán azzal szaggassuk darabokra a pályát, vele együtt pedig az ellenfeleket – akik a versus módnak hála akár a mellettünk verítékező barátaink is lehetnek. Ha viszont meguntuk az egymásra lődözést, akkor különféle izgalmas játékmódokban kooperatívba is vághatjuk magunk, bár a feladat így sem lesz egyszerűbb.

Az Astro Duel 2 látványvilág azonban sokak számára riasztó lehet, az ugyanis a retro oldalnézetes, nagy pixelben gazdag űrhajós shoot’em upok jegyében született. Aki viszont túl tudja magát tenni ezen az apróságon, az meglehetősen jól szórakozhat – főleg, ha magával tudja rántani a haverokat is.

Az Astro Duel 2 a megjelenés első napjától, azaz március 7-től kezdve egészen március 14-ig teljesen ingyen az Epic Games Store-os játéktárakhoz adható, ezt követően pedig örökre megtartható. A játék emellett Nintendo Switchre is megjelent 20 dollárért, azaz kb. 7200 forintért.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×