A The Division és az Escape from Tarkov rajongói dörzsölhetik a tenyerüket, mert érkezik a Project L33T, amiben egyesül e kettő.

ű
Bódi Dániel

2024.03.03. – Manapság egészen aktív és lelkes közösség verbuválódik a PvEvP játékok köré, melyeket ha a fejlesztők képesek frissen tartani, akkor egészen sokáig fenn is tudnak maradni – igaz, a niecheségükből kitörni képtelenek: sosem válik belőlük egy Call of Duty-val vagy Fortnite-tal vetekedő gigasiker.

Valószínűleg ez sors jut majd a LEET hasábjain először feltűnő Project L33T című játéknak is, ami elsősorban azoknak a játékosoknak a szórakoztatását tűzi ki céljául, akik imádják a The Divisiont és az Escape from Tarkovot. Ennyiből már kitalálható, hogy egy taktikus zsákmányszerző-kimenekítő FPS-ről van szó, ami viszont kevésbé egyértelmű, hogy annak is a hardcore-osabb fajtájából.

A Project L33T-ben minden a stratégia: nem mindegy, hogy milyen fegyverarzenállal indulunk neki a zsákmányszerzésnek, hogy pontosan milyen irányokba fejlesszük a karakterünk, miként tudunk kooperálni a társakkal, vagy hatékonyan túlélni egyedül, de olyan különböző hatásokra és állapotokra is kiemelt figyelmet kell fordítsunk, mint például hidratáltság, mérgezés, fáradtság, vérveszteség és más sérülések. Emellett a fegyvereket is teljes mértékben testre lehet szabni, és mint egy valamirevaló taktikai FPS-ben, úgy itt is bemondhatják az unalmas, ha nem tartjuk őket karban.

Ami a látványt illeti: a Project L33T ezen a téren egészen biztosan nem fog elhasalni, fenomenálisan fest, mintha ebben is a The Division Dark Zone-jának és a Tarkov szerelemgyermeke lenne. Az első játékmenet előzetes alapján a pálya különösen részletes, és bár a méretekről még sokat nem tudunk mondani, kisebb biztosan nem, maximum a folyton változó napszakok és időjárási viszonyok miatt változatosabb lesz a Tarkovnál. A felfedezésével viszont óvatosnak kell lennünk, hiszen az NPC-k mellett más játékosokkal is összerúghatjuk a port, akiknek épp arra fáj a foga, amire nekünk. Itt pedig érdemes megemlíteni a Tarkovból is ismerős közösségi aukciós házat, ahol játékbeli valutáért cserébe eladhatjuk azokat a cuccainkat, amiket szereztünk – és ami tulajdonképpen extra értelmet ad a kimenekítéseknek.

A Project L33T elméletileg 2024 végén jelenik meg közvetlenül a zárt bétatesztet követően, amit meg fog előzni egy márciusi zárt alfateszt. A játék alapkiadása 25 dollárba ~ nagyjából 9000 forintba fog kerülni, amelyhez játékbeli valutát és kozmetikai kupont is mellékelnek – de aki bátrabb, az befizethet a drágább és extrákkal kitömöttebb csomagokra is a www.playl33t.com-on (ezzel azért érdemes előbb megvárni a megjelenést). A tartalmi frissességet a fejlesztők a négyhavi szezonokkal szeretnék megoldani – tehát a Fortnite mintájára pár havonta más és más tennivalók, küldetések, játékbeli események, kozmetikumok, karakterek, fegyverek és egyéb tartalmak érkeznek.

Ezt is olvasd el:

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×