Megoldás érkezik azok számára, akiknek mindig gondot okozott a webkamera kérdése a PC-n. A Windows 11 ezt is megoldja, elég egyszerűen.

2024.03.02. – Tetszik vagy sem, a helyzet az, hogy a Microsoft egyre inkább szeretné kihasználni a mesterséges intelligencia adta lehetőséget, a felhasználók javára. Az utóbbi időben a Windows 11 egy rakás AI funkciót kapott, ezek mellett azonban érkezik egy újdonság, ami téged is érdekelhet. Ha azok közé tartozol, akiknek nincs a PC-hez külön webkamerájuk, és mondjuk nem is szeretnének, de néha be kéne csatlakozni egy meetingre, akkor van egy egyszerűbb megoldás.

A telefonunkat webkameraként használhatjuk majd a PC-hez.

A TweakTown beszámolója szerint a funkció már elérhető a Windows 11 tesztelői számára, de a Microsoft szerint szép lassan mindenhol bevezetik majd, így remélhetőleg mi magyarok sem maradunk ki belőle. A funkció egyébként a Link to Windows phone alkalmazás segítségével csatlakoztatja az androidos eszközt a PC-hez, majd a telefon (vagy a tablet) elülső vagy hátsó kameráját használhatjuk webkameraként.

Microsoft

A funkcióról szóló pletykák amúgy 2023 novemberében kezdtek el keringeni, majd januárban a CES 2024-en leplezték le. Akkor egy Samsung Galaxy telefont kötöttek össze egy Windows 11-es PC-vel. Lényegében majd elég lesz a telót elővenni, ha kell egy webkamera, és nem kell külön kamerára költeni. Egyelőre nem tudni, hogy a funkció mikor érkezik meg, de valószínűleg ősszel. Tetszik az ötlet?

Ezt láttad?

Ezzel a 15 kult-klasszikus játékkal teljesen ingyen játszhatsz

×