Senki sem látta jönni a legújabb McDonald’s promóciót, ami egy híres japán anime egyik poénjára épít. Új, speciális ételek, na meg anime és manga sorozat is jön.

2024.02.23. – Amikor bemegyünk egy százforintos boltba, vagy egy kínai üzletbe, egy pillanat alatt számtalan top márkát vélhetünk felfedezni, ha nem figyelünk a részletekre. Aztán a Puma pólókról kiderül, hogy igazából Puwa pólók, a Nike cipőkre Mike van írva, a Dolce&Gabbana táska pedig Dolce&Banana címkével van ellátva. Mind tudjuk, hogy sok esetben ezeket a termékeket pontosan ott gyártják, ahol az eredeti darabokat, viszont ebben az esetben a brandértéket nem kell megfizessük. A jogdíjak rettenetesen drágák, még akkor is, ha egy-egy ilyen brandet csak meg akarunk említeni egy filmben, vagy sorozatban. Akik például látták a Devil is a Part Timer című animét, azok láthatták, hogy egy McDonald’s-ot sem lehet csak úgy felhasználni. A sorozatban WcDonald’s-ként utaltak rá, az Ördög például itt dolgozott részmunkaidőben. Lényegében ez volt az anime bonyodalma, na meg a legtöbb poénjának a forrása. (Ha kedveled a humoros animéket, véleményem szerint kötelező darab!) Japánban azóta is élő mém a „WcDonald’s” kifejezés, olyannyira, hogy a McDonald’s úgy döntött, hogy hivatalos promó kampányt csinál belőle.

McDonald's

Na ezt nem láttuk jönni!

Február 22-én, japán idő szerint 12:32-kor a McDonald’s X – korábban Twitter –  fiókja egy nagyon titokzatos tweetet tett közzé.

„Új univerzum érkezik. Lépj szintet a WcDonalds szósszal és a wcnuggets 2.26-tal”

A poszthoz egy képet is csatolt a McDonald’s, ami valószínűleg a legtöbb Devil is a Part Timer rajongó pulzusát az egekbe lőtte. A képen különböző anime-stílusú karakterek kollázsa látható, a WcDonald’s logója, valamint a február 26-i dátum. Ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy az emberek elhiggyék, az álomból valóság lesz, a Meki tényleg indít egy „wekis” kampányt.

 

Sőt, a hivatalos információk szerint még egy négy részes animével és szintén négy fejezetes mangával is megtoldják a promót. A négy a kulcsszám, ugyanis egy hónaposra van tervezve a WcDonald’s kampány, így minden héten új rész érkezik majd mind az animébe, mind pedig a manga történetéhez. Természetesen ezzel párhuzamosan tematikus menük is elérhetővé válnak, így lesz lehetőség kipróbálni a WcDonald’s szószt és a WcNuggetset is.

 

A kampány hivatalos weboldalt is kapott, ami akár már most is elérhető. Érdemes lesz „könyvjelzőzni”, ugyanis ezen az oldalon fognak megjelenni az anime, illetve manga részek is. A promóciós tartalmakat egyébként Acky Bright japán illusztrátornak, valamint a Studio Pierrotnak (Naruto, Akira, Bleach) köszönhetjük. A McDonald’s világszerte összesen 30 országba viszi el a WcDonald’s akciót.

Ezt olvastad már?

Ingyenesen játszható lett a Dying Light 2, de érdemes sietni

×