A Microsoft végre nyilvánosságra hozta, hogy mikor számíthatunk a jól ismert Xbox játékok multiplatformos megjelenésére. Egy már most elérhető.

2024.02.22. – Ami azt illeti, egyes Xbox konzoltulajdonos körében eléggé kiverte a biztosítékot a pletyka, hogy egy rakás Xbox exkluzív játék bizony más konzolokon is elérhető lesz. Még a hivatalos bejelentés előtt többen döntöttek úgy, hogy eladják az Xbox konzolt az összes játékkal együtt. Nem sokkal később Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója hivatalos bejelentést tett, ahol kiderült, hogy bizony tényleg van pár cím, amit más platformokra is kiadnak. A 4 említett játék pontos megjelenési dátuma pedig szépen elkezdett kiszivárogni, így jobbnak látták, ha hivatalos bejelentést tesznek.

Ekkor számíthatunk a Sea of Thieves, a Hi-Fi Rush, a Pentiment és a Grounded multiplatformos megjelenésére.

Nos, nem is olyan rég egy Xbox Wire poszt jelent meg, amiben a Microsoft részletezte a megjelenési ütemtervet. A legnagyobb meglepetés talán az, hogy a négy említett játék közül az egyik már most elérhető.

  • A Pentiment az Obsidian Entertainment játéka, egy igazán egyedi, elismert és díjnyertes kalandjáték, aminek lenyűgöző stílusát maga a történelem ihlette. A játék 2024. február 22-én jelenik meg PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switch-re. Vagyis már elérhető.
  • A Hi-Fi RUSH, a Tango Gameworks és a Bethesda Softworks díjnyertes ritmusalapú akciójátéka, amiben a világ a zenére támaszkodik, március 19-én érkezik PlayStation 5-re. Az előrendelés február 22-én már elérhető a PlayStation 5 digitális boltjában.
  • A Grounded, ami szintén az Obsidian Entertainment címe, egy kooperatív túlélőkaland, ami 20 millió játékost mozgatott meg eddig. Olyan, mintha a „Drágám, a kölykök összementek” című film alapján készült volna, ami gondolom, már senkinek nem mond semmit. Régen volt. A játék április 16-án érkezik PlayStation 4-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switch-re. A cross-play az Xbox, a PlayStation, a Switch és a PC között is támogatott lesz, mindenki együtt tolhatja.
  • A Sea of Thieves című kalózos kalandjátéka április 30-án érkezik PlayStation 5-re, február 22-től lehet a kívánságlistához adni. A világszerte már több mint 35 millió játékosból áll a közösség, de mivel itt is elérhető lesz a crossplay, ez bizonyára most bővülni fog. Bizonyára jobban, mint a Skull & Bones esetében!

Dobozos kiadás

Bár az utóbbi időben hírt is lehetett arról hallani, hogy szép lassan megszűnnek a dobozos játékok, a Limited Run Games úgy döntött, két Xbox játék multiplatformos megjelenését is megfejeli egy-egy dobozos kiadással. Ez azt jelenti, hogy a Pentiment dobozos kiadását már elő is lehet rendelni, ha annyira az kell, hogy a polcodon legyen. A csapat még a Hi-Fi Rushból is készít dobozos változatot, ám ennek megjelenéséről még nem sokat tudni.

Az Xbox amúgy tervei szerint folytatja a nyitást, így a jövőben egyre több játék kerülhet át más platformokra is. Persze attól nem kell félni, hogy az Xboxosok ne kapnának idén tartalmakat. A Senua’s Saga: Hellblade II, az Avowed, az Indiana Jones and the Great Circle és még sok más játékra érkezik Xbox Series X|S-re, PC-re, Xbox Cloud Gaming-re és Xbox Game Pass-ra.

Ezt láttad?

24 játék mellett a Grounded, a Star Wars: Battlefront és a South Park is Switchre látogat

×