Az idén érkező, új iPhone modell egyik lényeges eltérése arra utal, hogy jobban ráfekeszenek az Apple Vision Pro tartalmakra. Ez lesz más, ha minden igaz.

Gábor János

2024.02.18. – Egy új szivárgás az iPhone 16 kamerarendszerére vonatkozóan azt sugallja, hogy az új modellen az Apple Vision Pro headset által inspirált változtatások várhatóak. A pletykák szerint a következő modellek a hátoldalon elhelyezett két kameralencsét egymás alá rendezik, eltérve a jelenlegi vízszintes elrendezéstől.

Forrás: Techlabor.hu

Ezért változtathatnak az elrendezésen

Az új kamera-elrendezésről a megbízható szivárogtatónak tartott Majin Bu osztott meg egy látványtervet az X-en. A modullal, ezek alapján legalábbis, az iPhone 15 Proban és Pro Maxban megjelent térbeli videofelvételek fejlesztését készíti elő az Apple. Ez a funkció 3D-s élményt nyújt akkor, ha a telefonnal rögzített tartalmat az Apple Vision Pro headsettel nézi meg a felhasználó. A térhatású videók készítése teljesen logikus cél, ha már megjelent a gyártó kevert valóság szemüvege is, így ez az opció aligha csak a Pro és Pro Max sorozatokban fog megjelenni.

A kamerák elrendezésének megváltoztatása emellett javíthatja a fényképezési teljesítményt – különösen gyenge fényviszonyok között. A TweakTown emlékeztet, hogy emellett olyan további változások jelenhetnek meg az új iPhone modellekben, mint a kijelző alá rejtett Face ID modul, vagy a Pro modellekbe épített 48 megapixeles kamera. Fontos ugyanakkor leszögezni, hogy ez egyelőre csak egy szivárogtatás, amit az Apple egyelőre nem cáfolt és nem is erősített meg.

Eddig ezek a további híresztelések jelentek meg az iPhone 16-ról:

Már látható: Gyanúsan ismerős dizájnt kaphat az iPhone 16

×