A CS2 jelen pillanatban is szenved FPS számokat érintő hibáktól. Ezen az sem segít, ha nem megfelelő vasat raknak a játék alá.

2024.02.14. – 2023 szeptemberében debütált a Counter-Strike 2 éles verziója. Az immáron Source 2 alapokra épülő FPS játék indulása több szempontból is csalódás volt. A játékosok nem voltak megelégedve a tartalommal, ahogy bizony az optimalizáció is hagy(ott) némi kívánnivalót maga után. 2024 februárjában több frissítést is kiadott a Valve, ám a valóság sajnos szomorú képet fest továbbra is Valóban sikerült kijavítani több idegesítő hibát is nemrégiben, ám a képkockák számával sokan elégedetlenek a mai napig. Ezen pedig a február hetedikei frissítés csak rontott.

Több mérés is alátámasztja, hogy a Zeus/Arms Race frissítés előtti változatokban 20%-kal több FPS-t mérhettek a játékosok, mint a február 14-én aktuális verzióban. Ez különösen fájó pont lehet a profik számára, akik február közepén azért küzdenek, hogy részt vehessenek a Counter-Strike 2 első igazi Major versenyén.

A CS2 RMR Major kvalifikációkon botrányos FPS értékekkel találkoznak a játékosok

Több játékos és csapat is jelezte, hogy a PGL RMR kvalifikációs gépeken rengeteg esetben 130 FPS környékére is leesik a képkockaszám. Egy átlagos játékosnak ez nem probléma, ám papíron 360 / 240 Hz-es monitorokat kellene kihajtani ezeknek a masináknak, méghozzá stabilan. Nagy eséllyel a fentebb megnevezett CS2 hiba mellett a PGL számítógépeiben található processzorok és videokártyák is elavultak, ennek köszönhetőek az ilyen jellegű FPS dropok. Különösen érzékeny időpont ez, hiszen rengeteg játékos esetében hatalmas mérföldkő és kiugrási lehetőség is egy-egy Major résztvétel. Nem utolsó sorban pedig remek pénzkeresési lehetőség. Egy dolog nyugtatja csak a játékosokat: mindenki egyenlően rossz feltételekkel játszik.

Azért a frissítések sem állnak le:

Ezeket az idegesítő hibákat javította az új Counter-Strike 2 frissítés

×