Ahogy jósoltuk, az Xbox valóban elég hamar kihirdeti, mi a szándéka az exkluzív játékaival. Más célja aligha lehet a most bejelentett eseménynek.

Gábor János

2024.02.13. – Minden jel szerint elébe megy a további találgatásoknak az Xbox, és hamar kihirdeti, hogy mi a szándéka az exkluzív játékokkal, amelyeket eddig csak a nem elég kelendő konzoljain érhettek el a játékosok. A multiplatformos megjelenésekről túl sok forrásból dőlnek a szivárogtatások ahhoz, hogy ne legyen valóságmagjuk, ezért végre eldőlt, mikor jönnek a konkrétumok.

Az Xbox magyar idő szerint február 15-én este 9-kor jelentkezik részletes üzleti beszámolóval, a kiadó saját podcast csatornáján. A műsor vendége Phil Spencer üzletágvezető, Sarah Bond elnök és Matt Booty, a Game Studios igazgatója lesz. A trió egyszeri megjelenése a közvetítésben nem jelenthet mást, csak azt, hogy végre megtudjuk a konkrétumokat a jelenlegi és készülő exkluzívok multiplatformos kiadásáról.

A VGC emlékeztet: korábban olyan készülő címek PlayStationös megjelenéséről szivárogtak ki hírek, mint az Indiana Jones and the Great Circle, ami mellett a stúdió korábbi gyöngyszemei is megjelenhetnek további platformokon – élükön a Gears of War franchise címeivel, a Starfielddel, a Sea of Thieves-szel, a Pentimenttel és a Hi-Fi Rush-sal. Ezek közül az utóbbi kettő jöhet ki elsőként, PS-re és Nintendo Switch-re.

A jóslatok arról szólnak, hogy a multiplatformos debütálások jelentős része még ebben az évben megtörténik.

Az Xbox számára simán elképzelhető, hogy sietős az exkluzívok multiplatformos kiadása, hiszen a legfrissebb konzolgenerációban nem jöttek be a számításai: a konkurens PS5-ből 2023-ban szinte hajszál pontosan háromszor annyit (22,5 millió példányt) adtak el, mint Series X|S-ből (7,6 millió). Ilyen számok mellett nem csoda, ha letesznek róla, hogy hardverből keressék degeszre magukat, és inkább elkezdik hatékonyabban értékesíteni a játékaikat, amikkel meg jelenleg nem érnek el elég embert.

Ezeknek az Xbox-exkluzívoknak a multiplatformos megjelenését jósoltuk korábban:

Ez is eljött: ekkor érkezhet PS5-re a Starfield és több nagy Xbox exkluzív

×