Kiderülhetett, hol fognak landolni a FIFA videojátékos jogai. Az új otthont egy tapasztalt fejlesztőcsapat adhatja meg Infantino szervezetének.

2024.02.12. – A tavalyi év igencsak rendhagyó volt, ha a focis játékokat vesszük figyelembe. Amióta világ a világ az EA Sports „FIFA” néven adta ki minden évben a sportszimulátorát. Ezt természetesen úgy tehette meg, hogy licencdíjat fizetett a sportszövetségnek, hogy használhassa a nevet. Ám 2022-ben a kanadai fejlesztőcég bejelentette, hogy a saját lábára áll és szakít a FIFA-val. Akkor még nem jelentették be, hogy mi lesz a széria új neve, de azt elárulták, hogy a legtöbb top bajnokság vissza fog térni. Ma már tudjuk, hogy az EA Sports FC-ről volt szó, ahogy azt is, hogy a szakítás nem eredményezett komolyabb visszaesést tartalom terén.

FIFA

Az már persze más kérdés, hogy maga az FC 24 nem lett egy hibátlan cím, sőt sokan az elmúlt évek legrosszabb EA Sports futballjátékának tartják. Ezzel párhuzamosan viszont Infantino, a FIFA elnöke bejelentette, hogy nem kell sokáig meglennünk FIFA játék nélkül, szeretnék, ha folytatódna a tradíció, hogy a piacon megtalálható egy ilyen nevű játék. Így tehát maga a szervezet is elkezdett kutakodni, hogy kikkel lehetne elkészíteni az új fejezetet.

Nem is olyan meglepő jelentkező

Egy piaci szakértő most elhintette X-en, hogy tudja, hova kerülhettek a jogok. Kurakasis egy sokat sejtető posztban helyezte el a bombát.

 

„A kedvenc FIFA játékom a 2K2, hoppá, vagyis a 2002 FIFA World Cup.”

A mondat egyértelműen arra utal, hogy a Take-Two lehet a licencek új tulajdonosa. Ez nem meglepő, a legtöbben úgy sejtették, hogy ez lesz a FIFA-kálvária végkimenetele. A Take-Two az anyavállalata ugyanis annak a 2K Games-nek, akiknek köszönhetjük az NBA 2K, valamint a WWE 2K játéksorozatokat. Az NBA-szériát nagyon sokan szeretik, viszont futball terén még semmit sem tettek le az asztalra korábban. Az amerikai focival ugyan már próbálkoztak, de hát pontosan tudjuk, hogy az nem ugyan az. Na meg pont az EA Sports tudta őket kitúrni a piacról a Maddennel!

Hamarosan tehát új kihívóval állhat szemben az EA, ha beigazolódnak a piaci pletykák.

Ezt olvastad már?

Beépített képjavító funkciót kap hamarosan a Windows 11

×