Hiába az elképesztő nézettség, a Netflix 6 óriási sikert elért sorozata egészen biztosan nem fog folytatódni 2024-ben.


Bódi Dániel

2024.02.12. – Bár a Netflix iszonyatosan sok néznivalóval készül 2024-re, köztük is nem egy, nem két közönségkedvenccel, sajnos jó néhány sikerszéria tovább várat magára a kelleténél. Ez pedig azért is nagyon szomorú, mert rengeteg olyan történet folytatása várat magára, amelyre már évek óta türelmesen, de egyre nyugtalanabbul várnak a rajongók. Bár az idei esztendő az alábbi 6 sorozat nélkül fog eltelni, a sorsuk fölött aggódni egyáltalán nem kell: akkora sikert arattak, hogy a Netflix nem csak berendelte, be is betonozta a következő évadokat, melyekkel előreláthatóan 2025-ig tovább nem fognak várni.

1. Stranger Things – 5. évad

Idestova két éve már, hogy az új szereplőként bemutatkozott Eddie elszólózta a Metallica legendás számát Tótágas kellős közepén, ami papíron éppen elegendő időnek kellett volna lennie az új évad elkészüléséhez. Az élet azonban közbeszólt: az amerikai színész- és írósztrájk miatt a 2023-ra ütemezett forgatások leálltak, ezért 2024-ben is végig az 5. és egyben az utolsó évadon fognak dolgozni a Duffer tesók.

Mikorra várható? – 2025. közepe

2. Wednesday – 2. évad

Nem várt zajos sikert aratott Tim Burton a különc Addams család immáron tinédzserkorú gyerkőcének szóló sorozata, így nem is volt sokáig kérdés, hogy berendelik a második évadot is. De ahogyan a Stranger Things esetében, úgy itt sem mentek zökkenőmentesen a munkálatok, és nem csak a több hónapos sztrájk miatt, hanem mert a romániai helyszínt újra kellett cserélni a stábnak. Bár a magyar sajtóban tévesen azt híresztelték, hogy a Wednesday 2. évada Magyarországon foroghat, a Deadline szerint a forgatást tavasszal fogják kezdeni – Budapest helyett – Írországban.

Mikorra várható? – 2025. vége

3. Édes magnóliák – 4. évad

Ha minden rendben ment volna, akkor a rajongók már idén nézhették volna a feel good dráma folytatását, erre azonban – ugyancsak a sztrájk miatt – előreláthatóan még sokat kell várni. A 4. évadot a Netflix októberben rendelte be, vagyis a forgatások még csak el sem kezdődtek, és nem is igazán tudni, hogy erre mikor kerül sor, de nagyon sokat már nem várhatnak vele.

Mikorra várható? – 2025. közepe-vége, vagy 2026. eleje

4. Vaják – 4. évad

A lengyel fantasy regénysorozat adaptációja az első évad előtt talán a világ egyik, ha nem a legvártabb modern fantasy sorozata volt számon tartva – nagyban köszönhetően a videojáték-adaptációnak, ami megismertette a világgal Ríviai Geraltot, alias a vajákot. Sajnos azonban még a világi rajongó hírében álló Henry Cavill sem volt képes megmenteni a Netflixtől a szörnyvadászt, ami a 3. évaddal bár számottevő nézőt nem, de a még éppen vállalható minőséget és magát a címszereplő színészt is elveszítette. Az új aktor Liam Hemsworth – aki állítólag eredetileg is jelentkezett a szerepre, de épp Cavill miatt ejtették. A Netflix azért ad egy kis időt, hogy a rajongók feldolgozzák a nem túl gyakori főszereplő váltást, így idén az egyetlen Vaják-tartalom a Cavill arcával és a játékok ikonikus szinkronhangjával készült a Vaják: Szirének a mélyből című animációs film lesz.

Mikorra várható? – 2025. közepe-vége

5. One Piece  – 2. évad

Őszintén nem értem a Netflix One Piece adaptációja körüli őrületet, ami valójában nem jobb egy erős közepesnél. Persze, a szolgáltató mércéjével akár még példásnak is nevezhetnénk, így aki másra nincs előfizetve, máshol nem fogyaszt tartalmat még akár kiemelkedőnek is hallucinálhatja. De a véleményem mit sem változtat a tényen: az élőszereplős One Piece óriási siker lett – nyilván, hiszen a Dragon Ball, a Naruto és a Bleach mellett ez a negyedik leghíresebb japán anime a világon. Ennek fényében nyilván nem szakítják félbe, amúgy is, bőven van még mit mesélni a Barátok köztöt is megszégyenítő véget nem érő tengeri történetekből azoknak, akik nem akarnak belevágni 21 évadon és 1000+ epizódon átívelő kalandozásba.

Mikorra várható? – leghamarabb 2025. vége, legkésőbb 2026. közepe

6. Virgin River – 6. évad

A sikerre való tekintettel a Virgin River is vissza fog térni a 6. évaddal, amiben Jack és Mel szülői erőfeszítései mellett Lizzi terhességét Brie és Mike kapcsolatát, valamint az erdőtüzek utóhatásait is bemutatja majd – ez utóbbit tovább bonyolítja, hogy előkerül Wes feltételezett holtteste is. Szóval izgalomban nem lesz hiány, kár, hogy a sztrájk miatt ezzel sem úgy haladtak, ahogyan tervezték, ezért a forgatásokat is csak 2024 tavaszán kezdik.

Mikorra várható? – leghamarabb valamikor 2025-ben

Ezt is olvasd el:

Brutális lesz a Netflix éve: Ez a 93 (!!!) sorozat már biztosan érkezik idén

×