Ha minden igaz, a Lenovo saját mesterséges intelligencián alapuló operációs rendszert tervez kiadni, ami akár a Windows riválisa is lehet.

2024.02.12. – Egyszerűen nincs megállás a mesterséges intelligencia fejlesztésben, sőt. Egy-egy gyártó most úgy tűnik, mindent erre tesz fel, ezzel pedig minden megváltozhat. A TechRadar beszámolója szerint a Lenovo egy olyan mesterséges intelligencia operációs rendszert fejleszt, ami akár a Windows 11 riválisa is lehet. A CES 2024-en Liu Jun, a Lenovo Group ügyvezető alelnöke arra utalt, hogy a vállalat AI üzletágának előmozdítására még idén tervezik egy AI op-rendszer kiadását. Úgy tűnik, szeretnének ők lenni az elsők, akik az iparágban teljes AI-rendszert adnak a vásárlók kezébe.

Bár konkrét részletek nem ismertek, de nagyon úgy tűnik, hogy az új AI OS leginkább a Lenovo termékein lesz elérhető, például az AI laptopokon. Még idén jön a Lenovo kínálatában egy sor AI PC, amik olyan interakcióra képesek, amivel sokkal jobban megértik majd, hogy mit akar a felhasználó. Ez azt jelenti, hogy egy számítógép megvásárlása után az AI automatikusan segít majd mindenben, miközben próbál figyelni az adatvédelemre és biztonságra.

Ez a jövő?

A Lenovo AI OS célja állítólag az, hogy elősegítse az AI PC ökoszisztéma kiépítését, és segítse az AI hardvereket a fejlődés új szakaszába lépni. Hogy pontosan hogyan, azt még nem tudni. Jól látszik viszont az, hogy a cégek nagyon igyekeznek lépést tartani az AI fejlődésével. Most ez egy olyan lehetőség és olyan trend, amibe egyszerűen muszáj beszállni. Persze mindeközben az AI-rendszerekkel kapcsolatban rengeteg vita és aggodalom is felmerül.

Az viszont biztos, hogy ha a Lenovonak már idén sikerül valami egyedit és maradandót alkotni ezen a téren, akkor az AI OS a Microsoft Windows vetélytársa is lehet. Ugyanúgy, ahogy a Huawei HarmonyOS a Google Androidját veszi célba.

Ezt láttad?

Beleszédülsz, annyi Disney-film jön – ekkor és ezek a mozik jelennek meg

×