A Palworld hatalmas siker a fejlesztő Pocketpair számára, de elvesztette pozícióját a Steam aktuális eladási listájának élén, sőt, a dobogó sincs már meg.

Gábor János

2024.02.12. – A Palworld sikeresen ötvözi a nyílt világú túlélőjáték műfaját a szörnyvadász mechanikával. Nyerő recepet: egyik napról a másikra szenzációvá vált, és közben magasba szökött a Steam értékesítési és egyidejű játékosszámot rangsoroló listáin. A Palworld egy ideig a Steam legkelendőbb játéka volt, sőt, a platform legtöbbet játszott játéka is. Hihetetlen sikereket ért el, és átlépte a kétmillió egyidejű játékos számát is a Steamen, és ha a fejlesztők képesek lesznek kijavítani a kirívóbb problémákat, meg persze időben új tartalommal bővíteni a játékot, akkor

jó esély van rá, hogy a játék 2024-ben tovább menetel majd a népszerűségi listákon.

A Palworld annak ellenére is egy csoda, hogy örökké nyilván nem tarthatja meg az első helyét a Steam eladásai között. Ahogy a frissített Steam-listák mutatják, a játék elvesztette helyét a jelenlegi legjobban fogyó Steam-játékok között, és a helyét a nemrég megjelent Helldivers 2 vette át. A Steam bestsellerlistájának éléről egyébként a Counter-Strike 2 és a PUBG: BATTLEGROUNDS is visszaszorította, így immár „csak” a negyedik. Érdemes megjegyezni, hogy utóbbi kettő persze ingyenes formában letölthető és elkezdhető, amivel viszonylag könnyű az élbolyban maradni.

Forrás: SteamDB

Az, hogy a Palworld ilyen sikereket ér el, miközben még mindig korai hozzáférésű, hihetetlenül lenyűgöző. Izgalmas lesz látni, hogy a már nem játszó játékosok visszatérnek-e hozzá, amikor a nagyobb update-ek megjelennek. A frissítése eddig szinte kizárólag a hibajavításokra és a játék technikai problémáinak javítására koncentráltak. A fejlesztő Pocketpair azonban megosztotta a jövőbeli Palworld frissítésekre vonatkozó terveit, és nyugodtan állíthatjuk: izgalmas dolgok vannak készülőben.

A jövőbeni Palworld frissítések új Pals, új szigetek, PvP, crossplay és még sok más újdonsággal fognak bővülni. Végül a játék Xbox-os verziója minőségileg közelebb kerül majd a Steam kiadáshoz, ami azt jelenti, hogy a Palworld dedikált szervereket kap Xboxon, és a jelenlegi mindössze 4 helyett 32-re növelheti a játékosok számát.

A Pocketpair nagyon ráfeküdt a fejlesztésre:

A Palworld fejlesztője már bárkit, de tényleg BÁRKIT felvenne

×