Ez a magyar szinkronnal is nézhető sorozat annyira jó, hogy maxra értékelik a Rotten Tomatoeson. De mit tud a Netflix eldugott gyöngyszeme?

Gábor János

2024.02.11. – Te se mindig talász olyan Netflix műsort, amivel fix, hogy nem lősz mellé és nem érzed úgy utólag, hogy a streaming szolgáltató több órát elpocsékolt az életedből? Segítünk: van egy műsor, ami jó eséllyel egyedüliként 100 százalékos kritikai pontszámot kapott a Rotten Tomatoes értékelő oldalon, és cikkünk születésének idején 89 százalékon állnak a nézői értékelések is. A szinte egyedülálló mutatók ellenére

jó eséllyel nem tudod, melyik ez a Netflix műsor, ugye?

A Netflix egyik legújabb sikere a Lidia ügyvédnő. Ja, a magyar cím kissé unalmas. Talán ezért nem találtunk rá túl sokan itthon, pedig elég nyilvánvaló, hogy érdemes lenne. Az olasz (de magyar szinkronnal is nézhető) jogi thriller 2024. január 15-én debütált a platformon, és mind a kritikusai, mind pedig a nézői imádják. A magas minősége és a remek visszhangjai ellenére Lidia nem jutott fel a Netflix nem angol nyelvű műsorainak toplistájára. Ez reméljük változni fog, mert ilyen számokkal aligha kihagyható kontent.

Forrás: Netflix

A sorozat igaz történetének főhőse Lidia Poët, aki Olaszország első női ügyvédjeként küzdött a nemek közötti egyenlőségért és az igazságszolgáltatás tisztaságáért – a nők számára nem sok jóval kecsegtető 19. század végén. A hatrészes első évad Lidia korai karrierjére összpontosít és bemutatja azokat a kihívásokat, amelyekkel a jogi pályán nőként szembe kell néznie. A sorozatot a legtöbben a lenyűgöző kosztümökért, a magával ragadó történetvezetésért és Matilda De Angelis alakításáért dicsérik.

Érdemes bedarálnod az első évadot, mert a Lidiát övező pozitív visszajelzések jutalma egy hamarosan érkező 2. évad lesz, amiben várhatóan elmélyítik a műsor thriller vonalát, és az ügyvédnő egy összetett gyilkossági ügyet próbál majd felderíteni – miközben küzd a múltjának démonjaival is. A szereposztás: Matilda De Angelis (Lidia Poët), Eduardo Scarpetta (Jacopo Barberis), Pier Luigi Pasino (Enrico Poët), Sara Lazzaro (Marianna Poët), Sinead Thornhill (Teresa), Dario Aita (Andrea).

A Netflix animében is erős most:

A 8 legjobb anime film a Netflixen – nem csak anime rajongóknak

×