Sokak meglepetésére Cristiano Ronaldo szembe megy az EA Sports FC-vel és egy kihívót támogat. Ráadásul jó mélyen a zsebébe nyúlt a portugál világklasszis.

2024.02.09. – Így, hogy az EA Sports FC 24 lassan már fél éve megjelent, bizton állíthatom, hogy nem ez a kanadaiak legjobb sportjátéka. A játékmenet önmagában nem lenne rossz, de a leterhelt szerverek miatt őrültségek történnek a pályán. A rendszer túl későn kapja meg az utasításainkat, így a passzok inkonzisztensek, a lövések pedig pontatlanok. Arról nem is beszélve, hogy az EA egy pénznyelőt csinált a játékból. Az új Store pakkok van, hogy garantáltan szórják a promó lapokat, ami gyakorlatilag megöli a piacot. Ezt a Team of the Year alatt azzal ellensúlyozta a cég, hogy napról napra csökkentették a prémium kártyák böntási arányát, áttolva a problémát a ló másik oldalára. Az értéktelen speciális lapokból túlárazott kártyák lettek, mert nem lehetett őket nyitni. A baj valószínűleg ott keresendő, hogy nincsen piaci verseny. Gyakorlatilag bármit megtehet a fejlesztőcsapat anélkül, hogy tartaniuk kelljen attól, a játékosok esetleg elhagyják az FC fedélzetét.

fc

Ezen a helyzeten javíthat a United Football League (UFL), ami egy új, ingyenesen játszható focis játék lesz.

Egy új kihívó a láthatáron

A Strikerz Inc. az UFL-t többnek képzeli el, mint egy egyszerű játéknak. Olyan vállalkozást szeretnének csinálni, aminek célja a futballrajongók elbűvölése világszerte. Itt is természetesen felbukkan majd egy, az Ultimate Teamhez hasonló „lapnyitogatós, csapatépítős játékmód.” Annyi különbséggel, hogy itt a Strikerz Inc. ténylegesen azt ígéri, hogy a pénztárcánk megnyitása nélkül fogunk tudni érvényesülni. S míg ez némiképp igaz az FC24-re is, mi azért még megvárjuk, hogy mivel szolgál a UFL.

 

Az viszont biztos, hogy ambiciózus a projekt, hiszen a világ (vagy éppen a történelem) egyik legjobb futballistája is beszállt a buliba. Cristiano Ronaldo decemberben döntött úgy, hogy befektet a UFL-tervezetbe. A hírek szerint összesen 40 millió dollárt pakolt a játék mögé a portugál világklasszis, ami igencsak nagylelkű. Persze hosszútávon biztosan megtérülést vár, de ettől még maga a tény, hogy Cristiano is a befektetők között van, komoly mennyiségű játékost csábíthat a játékba. Ugyan még nem tudni, hogy mikor fog egészen pontosan megjelenni a UFL, azzal már most lehet számolni, hogy PS5-re, valamint Xbox Series konzolokra jelenik majd meg.

Ezt olvastad már?

Eldőlt: ekkor jöhet az AC Codename Red és a Star Wars Outlaws

×