Ha lassul a Windows, akkor elsőre nem a rendszergazdák felé érdemes fordulni, hanem a karbantartó programok irányába. Most itt egy tökéletes megoldás!

2023.02.08. – Nincs is annál kellemetlenebb érzés, mint amikor használjuk szeretett gépünket, ám az napról napra egyre csak lassul. Vannak persze olyan felhasználók, akik tudják, hol érdemes keresni a problémát, ám ők nem számítanak az „átlagnak”. Bizony nagyon sok olyan Windows tulaj él a Földön, akik ilyenkor csak szétteszik a karjukat és értetlenül állnak a dolog előtt. „De hiszen nem csináltam semmit, mégis mi ez az egész?” – teszik fel abszolút jogosan a kérdést. Nekik a rendszergazdák valószínűleg elmondják, hogy bizony érdemes néha töredezettség mentesíteni, futtatni egy rendszerkarbantartást, vagy vírusirtást. Ám hála a Microsoftnak, van most már ennél egyszerűbb, hivatalos megoldás.

Minden egy helyen

Még 2022-ben tette elérhetővé a cég a PC Managert, ami az operációs rendszerünket volt hivatott felgyorsítani. Egészen pontosan karbantartani, aminek eredménye, hogy jól fut az egész hóbelevanc. Ez egyébként még csak egy korai hozzáférésű kliens volt, amit egészen mostanáig teszteltek és szépítgettek a fejlesztők. Most viszont végre hivatalosan is megjelent, így mindenkinek könnyűszívvel tudjuk ajánlani.

„A Microsoft PC Manager egy hivatalos asztali biztonsági eszköz mindenki számára. [..] Egyben kínál megoldást minden problémára, köztük a rendszer rosszindulatú manipulálására, az elfogyó lemezterületre, a rendszer lassulására és a felugró hirdetésekre is” – írja a Microsoft a programról.

Windows

Ahogy a bevezetésben is írtam, a tapasztaltabb felhasználók azokat a folyamatokat, amiket a PC Manager elvégez, valószínűleg maguktól, több lépésben már évek óta elvégzik. Az új program viszont az ő életüket is meg tudja könnyíteni, hiszen a Windows-karbantartási folyamatokat egyetlen applikáción belül tudjuk innentől menedzselni. Olyan beépített programfunkciók kerültek az appba, mint a Lemezkarbantartó, a Feladatkezelő, az MSConfig és néhány egyéb konfigurációs eszköz, amik segítenek a gép működésének optimalizálásában. Ráadásul antivírus-programként is szolgál! Ezen felül egy új állapotjelzővel is szolgál a program, ami folyamatosan közli a gép aktuális memóriahasználatát. Sőt innen egyetlen kattintással elérhetjük a Sajátgépet, a Képmetszőt, vagy éppen a Jegyzettömböt is. Olyan programokat tehát, amiket sűrűn használunk gépezés közben, bár ez a kínálat személyre is szabható.

Maga a PC Manager sajnos még kis hazánkban nem érhető el, ám a Microsoft azt ígéri, hogy ezt vészes határidőn belül orvosolni fogják, érdemes tehát nyitott szemmel járni!

Ezt olvastad már?

Pofátlanul jó áron húzhatod most be ezt a 144 Hz-es gamer monitort

×