Egyelőre limitált közönségnek, de kiadták béta tesztelésre a PS5 legújabb frissítését. A kontroller újításai mellett képernyőjelölések is jönnek.

Gábor János

2024.02.07. – A napokban megjelent a PlayStation 5 legújabb frissítése – egyelőre csak kiválasztott felhasználók számára. A bétatesztre felkért amerikai, kanadai, japán, brit, német és francia userek a PS5-fiókjukhoz tartozó e-mail címre kaptak meghívót – számolt be a PlayStation blog. Az oldal megjegyzi: nincs garancia arra, hogy a limitált közönségnek bemutatott update minden eleme később eljut az összes felhasználóhoz, pedig a felkínált változtatások szinte biztos, hogy jelentősen javítanák a játékélményt.

DualSense kontroller

A PS5 béta legnagyobb változásai a DualSense vezérlőhöz kapcsolódnak. A kontroller hangszóróját továbbfejlesztették, hogy mostantól nagyobb hangerőt tudjon produkálni, mind a játékon belüli zajok, mind pedig a beszélgetések esetén. A béta elindításakor a felhasználók észrevehetik, hogy a kontroller hangosabb, ezért a gyártó új beállításokat javasol hozzá. A hangkimenet mellett a hangbevitel is javult a kontroller beépített mikrofonján keresztül. A zajszűrésen fejlesztettek, hogy elnyomja a gombok nyomkodásából és a játék hangjából eredő zajokat, így sokkal tisztábbá válhat a hangcsevegés.

Forrás: PlayStation

Változások a teljesítményjelzőben

A most bejelentett PS5-frissítés telepítése után végre állítani lehet majd a konzol energiakijelzőjének fényerején. Az alacsony, közepes és világos fokozatokból az utóbbi az alapértelmezett, és egy sötét szobában tényleg zavaró lehet, szóval nem volna baj, hogy lenne két kisebb lépcső is.

Forrás: PlayStation

Képernyőmegosztás és jelölések

Amikor egy házigazda megosztja a képernyőjét a többi játékossal, néhány új opció válik elérhetővé. A legnagyobb változás, hogy különböző jelöléseket lehet használni, amik segítsenek felhívni a játékosok figyelmét bizonyos dolgokra. Pinget lehet küldeni, vagy akár vonalat is lehet húzni a konkrétabb rámutatások érdekében. Ezenkívül emoji reakciókat lehet küldeni a többieknek, hogy vizuálisan is megünnepeljük a sikeres akciókat. Bár mindkettő jó lehetőség, ízlés kérdése, hogy nem válnak-e idegesítővé. Ha más játékosok visszaélnek vele, a host kikapcsolhatja őket.

Forrás: PlayStation

Remélhetőleg mind a három fentebb írt újdonság átmegy a bétatesztelés rostáján, hogy aztán széles körben is megjelenjenek a felhasználóknak!

Az Xbox is készül meglepetésekkel PS5-re:

Ez is eljött: ekkor érkezhet PS5-re a Starfield és több nagy Xbox exkluzív

 

×