Hamarosan hivatalossá is válhat, hogy ezek a sorozatzsenik készítik az HBO számára a Harry Potter sorozatot. A streaming új királya készül?

Gábor János

2024.02.04. – Most már bármelyik pillanatban bejelentheti a Warner Bros. és az HBO, hogy kik készítik az új évezred egyik legsikeresebb filmes franchise-ának sorozat verzióját. Igen, a korábban hallott hírek szerint sajnos nem a Hogwarts Legacy tévés adaptációjában gondolkodnak, hanem valamiért abban, hogy jó ötlet újra és bővebben feldolgozni a hét regényben és nyolc mozifilmben elmesélt Harry Potter történetet. Szerintem ehhez nem volt elég régen (2011) a nagy finálé, és az emberek még évekig a ma ismert arcokkal fogják azonosítani a karaktereket. De ők tudják… Egyelőre nem tűnik értelmes ötletnek – főleg egy olyan grandiózus és teljesen új, ráadásul baromi sikeres történet árnyékában, mint a Hogwarts Legacyé.

Megvan, kik készíthetik a Harry Potter sorozatot

Bár még sok a kérdőjel, a Deadline úgy tudja, tényleg bármikor megtörténhet a nagy bejelentés, hogy kik adaptálják az HBO streaming szolgáltatására a Harry Potter regényfolyamot. A magazin szerint mindössze három névre szűkült a projektbe bevonni kívánt kreatív vezetők névsora, akik közül kiemelkedik a The Last of Us-t házon belül agyonverő Utódlás írója. Francesca Gardiner az idei Emmyn taroló HBO-s drámasorozat lezárása után végre szabad, így logikus lépés lenne, hogy gyorsan leszerződtessék J.K. Rowling regényeinek feldolgozására.

Forrás: Wizarding World / Warner Bros.

A Warner és az HBO egyelőre nem cáfolta, de nem is erősítette meg a részvételét, ahogy azt sem, hogy Martha Hillier (Az utolsó királyság), Kathleen Jordan (Tinédzser fejvadászok), Tom Moran (Az ördög órája) és Michael Lesslie (Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája) szintén képben van/volt a sorozat elkészítésére.

A Harry Potter projektre jó eséllyel megnyert Gardiner nem csak az Utódlással szerzett hírnevet, hiszen producerként ott volt olyan sorozatok mellett is, mint a szintén HBO-s Az Úr sötét anyagai és az AMC-s Megszállottak viadala, míg az Amazonnak epizódokat írt, Az ember a Fellegvárban számára. Némi csetepaté azért borítékolhatóan lesz a Harry Potter sorozat készítése körül, hiszen amíg a Hogwarts Legacyból gyakorlatilag teljesen ki lehetett hagyni a LMBTQ mozgalmak támogatói által darabokra szedett J.K. Rowlingot, egy Harry Potter sorozat aligha készülhet el nélküle. Pláne úgy, hogy a gyártó az a Brontë Film and TV stúdió lesz, aminek az elnöke az írónő ügynöke, Neil Blair.

Apropó, Hogwarts Legacy:

Hogwarts Legacy: mindenre jön a PS exkluzív rész és sok minden más

×