Egy hamarosan megjelenő testkamerás horrorjáték az állatkertet rémisztő hellyé változtatja, csonkolt és agresszív állatokkal fűszerezve.

2024.01.18. – Bár igaz, hogy a battle royale műfaj még mindig megy, de manapság inkább a horrorjátékok korát éljük a játékvilágban. Ez persze nem is baj, mert egyre több kiváló alkotás érkezik a műfajon belül, különösen az indie fejlesztőktől. Persze vannak olyan játékok, amik nem aratnak nagy sikert, de ha igazán rettegésre vágyunk, akkor a következő játékon érdemes rajta tartani a szemünket.

A Clapperheads nevű indei stúdió nemrég bejelentette új horrorjátékát, ami a Zoochosis címet kapta. A cím egy állatkertben játszódik, ahol az állatok egy titokzatos betegség miatt durva szörnnyé változnak. A mi feladatunk az lesz, hogy mint állatgondozó, megvédjük magunkat, az ártatlan állatokat, meggyógyítsuk őket, megtaláljuk a titokzatos betegség okát, miközben mindezt egy testkamera nézetéből láthatjuk. És természetesen mindezt éjszaka.

Zoochosis

A Clapperheads egyébként egy új stúdió, amit mindössze két éve, 2022-ben alapítottak. Azóta két horrorcímet készítettek: a Sparky Marky Episode 1-t és Episode 2-t, amik egy hátborzongató gyermektáborban játszódnak. Érdekesség, hogy a stúdió fejlesztői a világ minden táján dolgoznak: Bulgáriában, az Egyesült Államokban, Üzbegisztánban, Lettországban, Kazahsztánban és Thaiföldön, de a távolság ellenére remekül tudnak együtt dolgozni.  Ha beválik a stúdió terve, a Zoochosis egy olyan horrorjáték lesz, ami igazán tele rakja a gatyát, ám sajnos egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jelenik meg. Az biztos, hogy még 2024-ben elindíthatjuk, a Steamen viszont már most a kívánságlistához adhatod.

Nagyon érdekes, hogy ez a játék akár egy szimulátor is lehetne, ahol állatgondozók vagyunk, ám mindehhez egy éjszakai, nagyon para horrorkörnyezetet kapunk. Érdekes a koncepció, nagyon kíváncsiak vagyunk rá. Ha minden igaz, a játék történetét pedig a döntéseink is befolyásolják majd. Alig várjuk!

Ezt láttad már?

A PS5 Európában (is) minden téren földbe döngölte az Xboxot tavaly

×