A Netflix egyik vezetője nemrég arról beszélt, hogy már most milyen sokan néznek reklámokat a Netflixen, cserébe azért, hogy kevesebbet kell fizetni.

2023.01.12. – Teljesen megértem azokat, akik úgy gondolják, hogy a mai nehéz helyzetben a Netflix egyszerűen túl drága. Annak ellenére, hogy a szolgáltatás nagyon sok tartalmat kínál, néha igen nehéz kiválasztani, hogy mit is akarunk nézni, havonta pedig több ezer forintot kell áldozni érte. Persze vannak olyanok, akik szívesen áldoznak arra többet, hogy minden reklámmentes legyen, de nem mindenki gondolkodik így. Van, aki inkább reklámokat néz, csak ne kelljen annyit fizetni. A Netflix esetében bizony bejött az olcsóbb csomag.

Ahogy arról nemrég a Variety is beszámolt, a Netflix komoly növekedést tapasztal a reklámokkal tarkított csomagjánál, miután az nemrég átlépte a 23 millió havi aktív felhasználószámot. Amy Reinhard marketingvezető nemrég a CES 2024 rendezvényen azt mondta:

a Netflix reklámcsomagját használó ügyfeleinek több mint 85%-a havonta két órát vagy annál többet nézi a tartalmakat.

A vállalat alig több mint két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy a hirdetéses csomagnak világszerte több mint 15 millió havi aktív felhasználója van. Most már 23 millió, sőt a reklámos csomag előfizetői az összes előfizető mintegy 30%-át teszik ki abban a 12 régióban, ahol már elérhető.

A Netflix Basic With Ads 2022 novemberében indult el az Egyesült Államokban és 11 másik országban. Az Egyesült Államokban a csomag havi 6,99 dollárba kerül, ami kb. 2400 forint. Ez kevesebb mint fele a Standard csomag árának. Úgy tűnik, hogy már most nagyon sokan vannak, akik szívesen néznek reklámokat, cserébe azért, hogy kevesebbet kelljen fizetni. Bár igaz, hogy összességében mindenki a reklámok ellen van, teljesen megértem majd azokat, akik az olcsóbb csomagot választják majd Magyarországon is akkor, amikor bevezetik. Sajnos a szórakozásra költhető összeg mindig egyre kevesebb ott, ahol most nem könnyű a helyzet.

Ezt láttad már?

Ez a 12 játék izzasztotta meg a legkeményebben a PC-ket 2023-ban

×