Akira Toriyama, a Dragon Ball eredeti alkotója több mangát is bemutatott az évek során. Az egyikük alapján most érkezik egy új videojáték.

2024.01.12. – Bár Akira Toriyamát sokan leginkább a nagy sikerű Dragon Ball franchise kapcsán ismerik, a mangaka az évek alatt számtalan más művet is írt, rajzolt, illusztrált. Sőt: számtalan videojáték megalkotásában is részt vett. Az is érdekes lehet, hogy a Dragon Ball létrejöttét is több félbeszakított képregény előzte meg, míg végül elindult SonGoku és barátainak története.

A Dragon Ball anime sorozat vége után évekkel Akira Toriyama egy új történetet mutatott be a japán Shounen Jump magazinban. A Sand Land 2000 májusától augusztusig futott, majd 2000 novemberében egy kötetbe gyűjtötték össze a fejezeteket. A képregény alapján később CGI anime filmadaptáció is készült 2023 augusztusában, sőt egy netanimációs (ONA) sorozatot is láthatunk majd belőle 2024 második negyedévében a Disney+-on. Mindeközben a Sand Land alapján egy videojáték is készült, ami hamarosan szinte minden platformon elérhető lesz.

A Sand Land poszt-apokaliptikus RPG április 26-án érkezik.

Sand Land játék?

A Sand Land története Beelzebub, a Thief és Rao Sheriff kalandjait követi egy poszt-apokaliptikus világban, amelyet évtizedek óta tartó háború és környezeti katasztrófák pusztítanak. A történet, amely jóval a Dragon Ball Z befejezése után készült, csak egy a sok alulértékelt Toriyama történet közül, amelyek az évek során megjelentek. És erre is több mint 20 évet kellett várni. A játék Xbox Series X|S-re, PS4-re, PS5-re és PC-re érkezik, az Xbox One kimarad. Jelenleg nem tervezik a játék Nintendo Switch verzióját.

A játék lényegében a Mad Max anime-változata, amiben alapvető cél volt, hogy a játékosok nagymértékben testre szabhassák a motorokat, autókat és harckocsikat. A játékban az apokaliptikus világ számos régióját fedezhetjük fel. Bár rengeteg homokkal teli sivatag van, találsz újjáépített civilizációkat, gyönyörű erdőket és szikrázó oázisokat is. Mindezt Akira Toriyama ikonikus stílusát kelti életre, azt ami annyire jellemző a Dragon Ballra, vagy a Dragon Questre.

Ezt láttad?

Ez a 12 játék izzasztotta meg a legkeményebben a PC-ket 2023-ban

×