Egy teljes hátig ingyen osztogatják az egészen remek és meditatív mesés óceáni felfedezőjátékot, a Sail Forth-ot, amit vétek volna kihagyni.

Bódi Dániel

2024.01.11. – Az Epic Games Store a gigantikus év végi-eleji játékosztását követően egy kicsit szusszan – legalábbis ezen a héten 2021 egyik legjobb játékát, a Guardians of the Galaxy-t követően ezúttal nem egy híres-neves játékot, hanem egy kisebb és olcsóbb, de nem kevésbé szórakoztató címet ajándékoz azoknak, akik szeretnek potyázni, illetve nem zárkóznak el az indie alkotásoktól.

Január 11. és 18. között azok járnak a legjobban, akik imádnak virtuálisan hajókázni és felfedezőset játszani, az Epic ajándéka ugyanis a 2022 decemberi megjelenésekor meglehetősen jó kritikákkal illetett Sail Forth – amiért alapesetben 5520 forintot szoktak elkérni. De nem csak azért érdemes lecsapni rá, mert több ezer forintot spórolhatunk vele, hanem mert valóban egy remek kis program. A mesés látványvilága igen kellemes a szemnek, a játékmenete pedig amellett, hogy kifejezetten meditatív, nem kevés izgalmas felfedezést is tartogat.

A Sail Forth lényege is igazából az óceáni kalandozásra összpontosít, a felfedezősdi, a titkok meglelése, majd egy ponton túl a túlélés. Ahogyan egyre több mindenre bukkanunk az óceánon, úgy fejleszthetjük a hajónkat, toborozhatunk magunknak legénységet, ezekkel együtt pedig egyre több lehetőség és úticél nyílik meg előttünk. Mindeközben viszont érdemes óvatosan szelni a habokat, melyen nem csak mi próbálunk békésen boldogulni, hanem kalózok is kirabolandó áldozatokra vadásznak, de olykor-olykor a háborgó mélységből is előbukkanhatnak ijesztő rémségek.

A Sail Forth abszolút megérdemli a figyelmet, így mindenképp érdemes berámolni, amíg ingyen adják. Az ajánlat január 18-án véget ér, aki pedig addig lecsap rá, örökre megtarthatja.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Tényleg bármikor elvehetik a digitálisan megvásárolt játékaidat?

×