A Counter-Strike 2 hétről hétre fejlődik. A frissítések folyamatosan érkeznek, ám a megjelenés után 3 hónappal is vannak még problémák.

2023.01.08. – Több mint három hónapja, szeptember utolsó napjaiban jelent meg a Counter-Strike 2. A fejlesztők azóta megállíthatatlanul dolgoznak, nem véletlenül. Január nyolcadikán kezdetét vették az RMR kvalifikációk, melyek hatalmas téttel rendelkeznek. A nyílt, majd zárt selejtezők döntik el, hogy mely csapatok vehetnek részt a márciusi, első Counter-Strike 2 Majorön. Koppenhága ad otthont az összecsapásoknak, így az európai rajongók járnak jól. A Valve célja tehát nem volt más, mint hogy erre az időszakra minél kevesebb hibával rendelkezzen a játék.

Ezt többé-kevésbé sikerült abszolválni. Szinte minden héten érkezett frissítés szeptember óta, ám továbbra is vannak kritikus hibák. Ide sorolhatjuk a sub-tick rendszer inkonzisztens működését vagy épp a megnövekedett gépigényt. Január első hetében azonban sikerült kijavítani az Nvidia filterei okozta „legális” csalást, de egy új védelem is élesedett a játékban. Van azonban egy olyan pont, mely szintén fáj a játékosoknak. Ez pedig nem más, mint rengeteg olyan CS:GO parancs kikerülése, mely a játékélményen javítottak sokak számára.

Ezek a CS:GO parancsok hiányoznak a legjobban Counter-Strike 2-ből

A fenti Twitter üzenetben a konkrét listát is meg lehet találni, ám az alábbiakat mindenképp érdemes lehet kiemelni:

  • A cl_bob parancsok még mindig hiányoznak, melyekkel a fegyverek vizuális kilengését, mozgását lehetett állítani
  • Továbbra is hiányzik a cl_righthand 0/1 parancs, mellyel a fegyver átkerülhetett akár a bal kézbe is
  • Az eredeti net_graph sem tért vissza a játékba, helyette egy sokkal kevésbé értelmezhető grafikont kapnak a játékosok
  • Továbbra sem lehet látni a Steam csoportokat a játékosok neve előtt
  • A HUD is sokkal kevésbé alakítható a saját szájízre
  • Hiányzik az r_cleardecals, mellyel a zavaró vért és lövedék nyomokat lehetett eltüntetni a falakról

A fentieken kívül még találunk példákat a Twitter bejegyzésben, ám a hozzászólások alapján ezeket hiányolják a legjobban a játékosok.

A Valorant fejlesztője szerint is rossz irányba halad a Counter-Strike 2

×