2022 novembere óta mindhárom platformon állítható a Warzone FOV értéke. Ennek ellenére sokan még csak hozzá sem nyúltak az alap beállításokhoz.

2023.01.03. – A Warzone játékosok körében a FOV (Field of View – Látómező, látószög) szó meglehetősen negatív jelentéssel bírt sokáig. Nem véletlenül, hiszen a konzolos játékosok számára sokáig nem volt elérhető a látószög módosításának lehetősége, melynek rengeteg alkalommal hangot is adnak a különböző közösségi platformokon. Szerencsére ezt a 2022 végén Warzone 2.0 orvosolta, immáron minden platform egyenlő feltételekkel indulhat neki a harcoknak. Ezen a Modern Warfare III integráció sem változtatott.

Legyen szó kontrolleres vagy billentyűzetes felhasználásról, a játékosoknak nem árt néhány szabad percet áldozniuk, hogy megfelelően finomhangolják ezt a beállítást, hiszen akár egy meccs kimenetele is múlhat a dolgon. A CharlieINTEL segítségével végigzongorázunk a legfontosabb beállításokon és azok fontosságán. Elsőre jelentéktelennek tűnhet a beállítás, ám valójában több dolog is múlhat a megfelelő Warzone FOV csúszkán.

A FOV beállítása Modern Warfare III és Warzone játékokban

Warzone FOV

Sokak számára ez nem lesz újdonság, ám előfordulhatnak olyan felhasználók, akik még soha nem jártak ebben a menüben, mert nem tartották túl fontosnak. Nézzük, hogy milyen útvonalon érjük el a FOV beállításainkat:

  1. Indítsd el a Call of Duty: Warzone-t vagy a Modern Warfare III-at
  2. Menj be a beállításokba
  3. Keresd meg a „Graphics” fület, szekciót
  4. A View szekció alatt találhatjuk meg a FOV (Field of View) beállítást
  5. Ezt követően pedig a csúszkát a megfelelő helyre kell beállítani

A javasolt beállítások

Gondolhatnánk, hogy egy bombabiztos univerzális értékkel kalkulálhatunk, ám nem teljesen van ez így. Érdemes szétbontani a kontrolleres és billentyűzetes felhasználókat, a beviteli módok különbsége miatt eltérő szögek bizonyulnak az arany középútnak.

  • A kontrolleres játékosoknak 95 és 105 közötti értékek javasoltak, hiszen így már jelentősen kiszélesedik a látómező, de még nem lesz nehéz meglátni ellenfeleinket a kisebbnek tűnő modellek miatt. A kontrolleres játékosok a finom, apró mozgásoknál hátrányban vannak, így 105 fölé nem érdemes menniük. Az ADS és Weapon Field of View beállításoknál az Independent és Default értékeket érdemes beállítani.
  • A billentyűzettel és egérrel játszó felhasználók elgondolkodhatnak 105 és 115 közötti értékeken is, hiszen az apró mozgásokat itt az egér segítségével sokkal könnyebben végigvihetik, de még nem érvényesül a 120-as FOV halszem effektje. ADS esetében az Independent érték itt is ajánlott, ám a Weapon Field of View esetében a Wide is remek opció lehet a Default helyett.

ADS FOV

Warzone FOV

A játék két lehetőséget ad a kezünkbe, választhatjuk az Independent és Affected értékeket ADS esetében. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya:

  • Independent FOV esetében ADS nézetben eltérő látószögünk van, mely alapesetben 80. Távcsőbe/célzókába való nézés esetén így nagyobbnak látjuk ellenfelünket, míg sima nézelődés közben kiaknázhatjuk a nagyobb FOV előnyeit. A hátrány is ebből következik, hiszen célzás közben nem látunk be akkora területet.
  • Affected FOV esetében az ADS nézet látószöge megegyezik a „sima” látószöggel. Nagy FOV esetén az ellenfeleink apróbbnak tűnhetnek, ám a vizuális visszarúgás és a nagyobb belátott tér kárpótolhat minket.

A fenti beállítások természetesen nem szentírások, ha 85-ös FOV-on érezzük magabiztosnak magunkat hosszú évek óta, akkor nem kell átállnunk 105-re. Bizonyos esetekben a túl alacsony vagy épp túl magas FOV fejfájást, hányingert is okozhat az arra érzékenyeknél, mely teljesen tönkre is teheti a játékélményt. Kiinduló alapnak azonban tökéletesek lehetnek azok számára, akik még nem találták meg a megfelelő értékeket vagy nem is foglalkoztak soha a FOV átállításával.

Ezek a Warzone legjobb fegyverei 2024 első napjaiban

×