Rendesen ráfeküdt a One Piece-re a Netflix, az élőszereplős adaptáció után most belefognak az anime remakejébe is. Nincs megállás!

2023.12.18. – Eiichiro Oda mangaka még 1997-ben indította útjára Monkey D. Luffyt, hogy egyszer, kalandokkal teletűzdelt hajózásának végén, megszerezze magának a „Kalózok királya” címet. A Shounen Jumpban megjelent nagysikerű mangasorozatot ráadásul 1999-ben anime formájában is elkezdték sugározni a japán televíziókban. Jelenleg a One Piece több nemzeti és globális rekordot is magáénak tudhat, ezek között ott van például „a mostanáig legnagyobb példányszámban kiadott képregény sorozat” címe is. Még a Guiness Rekordok Könyvében is kapott egy bejegyzést, vagyis nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legsikeresebb manga/anime sztoriról beszélünk éppen.

one piece

Egy ekkora sikerhalmot nehéz nem észrevenni, pláne, ha te magad is a rekordokat hajszolod. Mondhatjuk, hogy várható volt, hogy egyszer csak bejelentkezik a Netflix a One Piece élőszereplős jogaiért, az viszont sokakat meglepett, hogy meg is kapták azt. Még 2017-ben, a manga 20. évfordulója alkalmából a Weekly Shonen Jump főszerkesztője, Nakano Hiroyuki jelentette be, hogy élőszereplős adaptációt kap a One Piece projekt, méghozzá a Netflixnek köszönhetően. Ez az adaptáció idén végre a rajongók számára is elérhető lett, ráadásul akkora sikert aratott, hogy globálisan 3 héten keresztül vezette a toplistákat. Természetesen a történet élőszereplős verziója is folytatódik, már hivatalosan is bejelentették a második évadot.

Jöhet a remake!

Amire viszont senki sem számított, hogy a Netflix egy újabb One Piece projektet jelent be még idén. Ezúttal ismét az anime kerül előtérbe, méghozzá annak is az East Blue fejezete.

A Netflix a Wit Studioval karöltve készíti el Oda legendás sztorijának remakejét.

A Wit Studio olyan legendás animéken dolgozott korábban, mint az Attack on Titan, vagy a Vinland Saga. A minőségre tehát biztosan nem lehet majd panasz, a sztorit pedig már 25 éve tudjuk, hogy lenyűgöző. Itt tényleg csak az lesz a kérdés, hogy az East Blue Arc után (ezt az időszakot dolgozta fel az élőszereplős adaptáció is), tovább viszik-e a történetszálat. Egy fillermentes, pörgős One Piece animét biztosan nagyon sokan megköszönnének.

 

A Netflix egy hivatalos előzetest is készített a „The One Piece” projekthez, amit természetesen fent linkeltünk is nektek. Megjelenési dátumról még nem tudunk, csak annyit árultak el a készítők, hogy már folynak a munkálatok.

Ezt olvastad már?

Így válassz belépő szintű PC házat – Ezekre mindenképp figyelned kell

×