Úgy tartja a mondás, hogy jobb később, mint soha. Szóval most már te is játszhatsz 2023-es legjobb játékával az Xbox Series konzolodon.

2023.12.08. – Bár elismerem, hogy sok fiatal játékos számára idegen lehet egy olyan játékműfaj, mint amit a Baldur’s Gate 3 képvisel, viszont a helyzet az, hogy ez egy kihagyhatatlan játék lett. Erre bizonyíték, hogy az idei The Game Awardson a játék 6 kategóriában vitt haza díjat (az Év Játéka lett) és további három kategóriában pedig jelölve volt. A játék műfaját is nehéz meghatározni, a leírás szerint ez egy történetben gazdag, party-alapú RPG, ami a Dungeons & Dragons univerzumában játszódik. A döntéseid nagyban befolyásolják a történetet, és gyakorlatilag szabad kezet adnak a világban.

Azok pedig, akik szerették volna végre Xbox Seres X/S konzolon is játszani, azoknak nem kell tovább várni. A Larian Studios hivatalosan is bejelentette

a Baldur’s Gate 3 Xbox Series X|S verziójának megjelenési dátumát, ami: MOST van!

Az év játéka a Baldur’s Gate 3

A fejlesztők már többször is mondták, hogy a Baldur’s Gate 3 az év végén megjelenik az Xbox jelenlegi generációs konzoljain, de hogy a bejelentés után ilyen gyorsan, arra kevesen számítottak. A játékosok már most letölthetik a hatalmas szerepjáték digitális változatát. Úgy érzem, aki letölti, annak nagyon sok órája tűnik majd el egy fekete lyukban. Ez persze nem baj, itt a december, tessék sokat játszani! Amúgy 24.400 forint.

A Baldur’s Gate 3 egyébként hosszú early access időszak után augusztusban jelent meg PC-re, majd egy hónappal később PlayStation 5-re. A fejlesztők sajnos nehézségekkel szembesültek, amikor megpróbálták az osztott képernyős co-op funkciót működésre bírni az Xbox Series S-en. Augusztusban a Larian főnöke, Swen Vincke azt mondta, hogy a Series S verzió a megjelenéskor nem lesz osztott képernyős, de a hivatalos Xbox Twitter oldalon tisztázták, hogy továbbra is együtt dolgoznak a fejlesztőkkel a megjelenés utáni időszakban.

Azok, akik a játék fizikai verzióját szeretnék megvenni, sajnos várniuk kell. Ez a kiadás PS5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re 2024 első negyedévében jelenik meg, egy rakás extra bónusszal. Nem lesz limitált példányszámú, szóval a haszonlesők miatt sem kell aggódni. Na, toljátok a Baldur’s Gate-et!

Ezt láttad már?

MINDEN, amit tudnod kell 2023 utolsó nagy játékáról, az Avatarról

×