A The Game Awards során váratlanul bemutatkozott Hideo Kojima újabb misztikus játéka, amit ezúttan az Xboxszal közösen készít.

2023.12.08. – Tudtuk, hogy létezik, de nem láttuk jönni, így a legkevésbé sem voltunk felkészülve Hideo Kojima és az Xbox/Microsoft közös játékának leleplezésére. De mindegy, Kojima amúgy is a legváratlanabb dolgokat húzza meg – ahogyan az életben, úgy a munkájában. De nem csak a bejelentés maga sikeredett meglepőre, hanem a leleplezett „alkotás” is, amit egyelőre nehezen lehet bárhová is elhelyezni a fogalmainkban létező játék

Persze, megszoktuk már, hogy a megosztó munkásságú japán mesterember csak sejtelmesen, vagy szuperlatívuszokban tud beszélni a saját és csapata alkotásairól – épp ez történt néhány éve is, amikor a PlayStation/Sony támogatását élvezve adagolta a világnak a Death Strandinget, amiről a megjelenése napjáig nem tudtuk, hogy miféle dolog is lesz. Ugyanez az OD, amiről annyit sikerült kideríteni, hogy félelmetesen valósághű arcokat fog a karaktermodellekre aggatni.

Méghozzá nem is akárkikét:  Sophia Lillis, Hunter Schafer és Udo Kier már egészen biztosan szerepelni fog Kojima új játékában, de amennyi sztárszínész jár a stúdiójába „látogatóba” egészen biztos, hogy akad még pár meglepetés szereplő a tarsolyban. Az is biztos, hogy egy elborult horrort kapunk, amit nem más, mint a modern horrormester Jordan Peele segítségével komponálnak tökéletessé, valami olyasmivé, amilyenhez foghatót még soha korábban nem láttunk – Kojima szerint egy teljesen új médium születése lesz az OD megjelenése. De ilyet is hallottunk már tőle korábban, aztán csak nem váltotta meg a világot a Death Stranding.

 

Az OD egyébként még a Google Stadia égisze alatt fogant, de Kojima játékának sorsa hamar bizonytalanná vált, mikor a keresőóriás a komplett felhő alapú játékplatformját elkaszálta – ami azért volt probléma, mert arra épült a teljes koncepció. A Microsoft viszont vagy látott benne potenciált, vagy szimplán csak Kojima presztízse miatt, mindenesetre lecsapott a kínálkozó lehetőségre, és komoly tőkét injektált a fejlesztőlegendába.

Hogy az OD-ből pontosan mi fog kisülni, azt még megjósolni is nehéz, sőt, ezen a ponton még a megjelenésének módját is lehetetlen megmondani. Ha valóban a Microsoft és az Xbox felhő alapú játékszolgáltatására épül, akkor például sanszos, hogy a Game Passon túl nem is lehet majd játszani vele. Megannyi kérdőjel a fejek fölött, de talán ebben rejlik Kojima megmagyarázhatatlan varázsa…

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ennek az embernek „köszönhetjük” a világ legszarabb játékadaptációit

×