Óriási sikernek néz elébe az egykori Battlefield fejlesztőkből álló Embark Studios első játéka, a teljesen ingyenesen játszható The Finals.

2023.11.23. – Hét és fél millió játékossal szerintem sikeresnek mondható a The Finals legutóbbi bétatesztje, aminek november 5-i zárultával a Steam egyik legtöbbet kívánságlistázott játékává is vált.

Az egykori DICE fejlesztőkből verbuválódott Embark Studios munkatársainak tehát bőven van okuk az örömre, hiszen az egyik első játékukra már most milliók kíváncsiak, a pezsgővel azonban még érdemes várniuk, az éles megmérettetés ugyanis még várat magára. Addig az újabb, ám roppant megosztóra sikeredett Call of Duty: Modern Warfare III-nak is van esélye felszívnia magát, mivel a The Finals playtestje során nem egyszer fordult elő, hogy a fejlesztés alatt álló játékkal többen játszottak, mint az Activision nagy nevű-múltú címével.

Ez pedig nem csoda, a CTF-heist-hero-aréna shooter elemeket vegyítő The Finals valóban kiváló szórakozással kecsegtet, ha pedig a Battlefielden edzett fejlesztőknek sikerül a közelgő megjelenésig minden játékbeli és technikai problémát javítani, esetleg tökéletesre csiszolni, akkor egy új multiplayer csillag születésének lehetünk szemtanúi – PS5, Xbox Series és megfelelő PC birtokában pedig részesei.

Erre pedig nem is kell már olyan sokat várni, a kiadásért felelős Nexon ugyanis novemberben a befektetőknek tartott beszámolójában árulta el, hogy a The Finals 2023 4. negyedévében jelenik meg – de mivel már októberen és lassan a novemberen is túl vagyunk, joggal (és kizárásos alapon) feltételezhetjük, hogy valamikor majd decemberben tölthetjük a végső verziót. Ha pedig ez így van, akkor

a The Finals pontos megjelenési dátumát a december 7-én megtartott The Game Awarsd során leplezhetik le.

Nem szeretnék hiú reményeket ébreszteni, de láttunk már olyat, főleg ingyenes játékoknál, hogy már a bejelentő esemény alatt megjelennek. A meglepően remekül sikerült nyílt bétát követően nem lepődnék meg rajta, ha az Embark az év legjelentősebb, legrangosabb és a legtöbbek által nézett videojátékos eseményén durrantaná be a CoD-gyilkosnak is tartott FPS-t.

Mindez persze – a decemberi megjelenésen túl – csak erős találgatás, de azoknak, akik már nagyon várják a fényesre polírozott The Finalst, érdemes lehet magyar idő szerint december 8-án éjjel 1:30-kor a The Game Awars YouTube-csatornáját követni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ha befeszülsz sem fogod megdönteni a világ 6 legdurvább gamer Guiness-rekordját

×