A Counter-Strike 2 védelme kifejezetten hektikus manapság. Sokszor az egyértelmű csalásokat nem veszi észre, ám segédprogramokra harap.

2023.11.20. – A Counter-Strike 2 „végleges” változata lassan már két hónapja velünk van. A Valve szeptember végén döntött úgy, hogy teljesen eltörli a CS:GO-t és az új játékot lépteti a helyébe. Sokak szerint korai döntés volt ez, ám a cég szerint a lehető legjobb időpont volt erre. Rengeteg hibajelentés fut be azóta hozzájuk, melynek köszönhetően sokkal dinamikusabban tudják javítani a felmerülő bugokat. Ebben lehet némi igazság, ám a játékosok egyre jobban kezdik feladni a reményt.

Az elmúlt hetekben több remek frissítés is megérkezett a szerverekre. Ezeknek köszönhetően érezhetően javult a játék teljesítménye, illetve a sub-tick rendszer is. A legnagyobb probléma sokak szerint nem is a váltásban vagy az új játékmotorban bújik meg. A Counter-Strike 2 megjelenésére már március óta készültek a csalók és a programok gyártói. Ennek sajnos meg is lett az eredménye, sokak szerint a CS játékok egyik legrosszabb időszakát élik át a rajongók a cheatereknek köszönhetően. Mindeközben még az Overwatch rendszer sem tért vissza, azaz a közösség lelkes tagjai sem segíthetnek a csalók elfogásában.

Ártatlan játékosokat tilt ki a Counter-Strike 2?

Az AMD Anti-Lag+ megoldása októberben több ártatlan játékos kitiltását okozta, ám ezóta már rendezte a Valve. Úgy tűnik azonban, hogy a Counter-Strike 2 játékosok továbbra sincsenek biztonságban. Az AntiCheatDP kiszúrta múlt héten és ma is, hogy több, ártatlan játékos is repült a Valve szervereiről. Pontos összefüggést nem sikerült még találni, legtöbben az alábbi okokra gondolnak:

  • Az allow_third_party indítási parancs ÉS az MSI Afterburner + Rivatuner alkalmazások együttes használata
  • Az Nvidia Inspector használata

A Valve részéről nem érkezett sem megerősítés, sem cáfolat. Érdemes elkerülni a fentebb megnevezett programok használatát az elkövetkezendő időre.

Ismét nagy frissítést kapott a Counter-Strike 2 – Ezek érkeztek

×