A kontrolleres játékosok kérdésköre különösen égető a multiplatform címek óta. A Warzone és Modern Warfare III sem kivétel ez alól.

2023.11.19. – A Modern Warfare III multiplayer módjai lassan már másfél hete élesedtek. Ahogy az lenni szokott, ilyenkor is előkerül az egyik szokásos téma. Ez pedig nem más, mint a kontrolleres játékosok és a célzásrásegítés. Az Aim Assist megosztó témakör. Az utóbbi időben ráadásul kifejezetten aktuális is lett, hiszen egyre több játék multiplatform. Ebben az esetben sokszor egy szerveren harcolnak a PC-s és a konzolos rajongók is. Mindezt megfűszerezve azzal, hogy kontrollerrel vagy egér és billentyűzet kombinációval rendelkeznek.

Manapság már konzolra is lehet csatolni billentyűzetet és egeret, ahogy a PC-s felhasználókat sem akadályozza meg senki abban, hogy Xbox vagy PlayStation kontrollert kössenek a gépre. A fejlesztőknek meg kell találnia a megfelelő balanszt. Az egyértelmű, hogy rásegítések nélkül komoly problémát jelentene a kontrollerek használata. A túlzott Aim Assist szintén nem megoldás, hiszen akkor jogosulatlan előnyhöz juthatnak a kontrolleres játékosok. Az elmúlt években nem volt túl sikeres az egyensúly megalkotása, a legtöbb PC-s „profi” is szögre akasztotta az egeret, hogy DualShock vagy DualSense vezérlőkre váltson.

A Modern Warfare III fejlesztői hozzányúlhatnak az Aim Assisthoz? A Warzone-t is érintheti.

A Sledgehammer Games alapvetően elégedett a jelenlegi állapotokkal. A legfrissebb információk szerint azonban elgondolkoztak azon, hogy a több opció helyett egy univerzális beállítás lesz csak éles a játékban. Ennek tesztelése még javában zajlik a színfalak mögött. Ez különösen érdekes kérdéskör lehet, hiszen a decemberi integráció után a Warzone is ezekkel a beállításokkal bővülhet majd. Remélhetőleg a fejlesztők addigra megtalálják az arany középutat az Aim Assist kérdéskörét illetően. Egy biztos, nem lesz könnyű dolguk.

Ezek a pályák érkeznek először a Modern Warfare III-ba – Nem unatkozunk

 

×